Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lindomes spel i Monaco

Lindome

Lindome började mot Monaco på lördag morgon. Eftersom det enbart finns en bouleklubb i Monaco (Club Bouliste Monegasque) så var spelarna som tog silver på EM där samt man hade förstärkt med Senegalesen Francis Ndiaye som satte världsrekord vid Dakar VM 2008. Vi förlorar med 5-0 och har egentligen bara chans i två av dessa matcher.
 
Nu var det lunchpaus tillsammans med våra värdar i boulehallen som förövrigt var en väldigt fin hall med närmare 30 banor som låg ca 2-300 meter från en småbåtshamn ! (uppmätt längd på en av båtarna var 65-70 meter). Ett besök i Monaco kräver ett besök till en av deras hamnar för att kunna konstatera att våra ”jätte” båtar är som en jolle där nere.
 
Efter lunchen var det match mot Tysklands representantklubb TSG W-Lutzelsachsen. Här blir det mycket jämnare matcher men vi förlorar tyvärr hela mötet med 2-3. I praktiken var vi redan utslagna efter 0-5 mot Monaco men nu blev det definitivt.
 
Sedan så avslutar Club Bouliste Monegasque mot TSG W-Lutzelsachsen genom att göra ointagliga 3-0 och där övriga 2 matcher bryts som även där Monaco har övertaget. Club Bouliste Monegasque således vidare till finalspelet.
 
Kvällen bjuds på en bankett av värdklubben på Marriott Hotel som ligger i anslutning till Boulehallen. En enormt trevlig gest från arrangören där vi minglar, äter mycket gott och utbyter erfarenheter samt kontakter.
 
För information så spelas det en tävling 21-23 oktober med samarbete mellan Nice och Monaco.

Publicerad: 2011-10-12

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se