Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dramatiskt och sent i Gävle

I Gävles V55 kval blev det ungefär som väntat när Fagersjö ganska komfortabelt vann sin grupp medans ”Dödens grupp” blev högdramatisk.

Fagersjö och Kajutan inledde i grupp B med att spela 1-1 där Kajutan vann mixedtrippen tämligen enkelt och de hade också gott hopp i öppen trippel men där Fagersjö till slut drog det längsta strået. I dubblarna kopplade Fagersjö ett rejält grepp och frågan var mer om det skulle bli seger med 4-1 eller 3-2 men även här vann Fagersjö den jämna matchen och segern skrevs till 4-1.

 

Som det så ofta blir när ett lag spelat en match medans ett lag stått över vann Kajutan de båda tripplarna mot La Boule Joyeuse och i bara farten fortsatte Kajutans övertygande spel och det blev en klar 4-1 seger. Förutsättningarna inför sista omgången var att Gävle skulle gå vidare med 5-0, Kajutan troligtvis om Gävle vann med 4-1 och Fagersjö om de tog 2 delmatcher.

 

Fagersjö vann snabbt mixedtrippeln medans Gävle vann en hård öppen trippel och därmed var i praktiken Gävle borta från att gå vidare och spelade mest för äran och Kajutan. När lagen sedan vann varsin öppen dubbel enkelt var saken klar för Fagersjö och när de till slut också vann med 13-12 i den avslutande mixeddubbel tog de hem gruppen obesegrade och kunde påbörja Stockholmsresan innan den andra gruppen ens startat det sista mötet.

 

I dödens grupp inledde Boo med att vinna de inledande tripplarna tämligen enkelt mot Boulerosällskapet medans det blev högdramatiskt mellan Boulesjevikerna och Sundsvall. Sundsvall inledde starkt och ledde den öppna trippeln med 12-1 och mixedtrippeln med 12-0 och såg ut att gå fram till ett klart 2-0 läge men Boulesjevikerna kämpade på och tog den ena poängen efter den andra men föll tillslut med 13-12 i båda matcherna och Sundsvall fick sitt 2-0 läge.

 

I dubbelspelet blev Boo helt bortskjutna i den egna öppna dubbeln men vann de 2 andra dubblarna efter att i princip varit i ledning hela tiden. I den andra matchen hade Boulesjevikerna taggat till ordentligt och vann de öppna dubblarna lätt medans mixeddubbel kom att bli avgörande för hela gruppen. Matchen slutade 13-12 till Boulesjevikerna efter att först Boulesjevikerna haft 2 poäng på plats och 4 klot att lägga in 13 utan att kunna ta tillvara på läget och i vändan därpå hade Sundsvall sin stora chans att vinna men kunde inte utnyttja den chans de fick och i vändan efter gick lillen död och därpå knöt Boulesjevikerna till säcken. Hade Sundsvall utnyttjat sitt läge hade de vunnit gruppen.

 

I andra omgången vann Boulesjevikerna över Boulerosällskapet med 4-1 och Sundsvall slog Boo med 3-2 efter att återigen haft ett 12-0 läget som dock Boo kunde vända till seger.

 

Inför sista omgången var läget det att Boo skulle vinna med 4-1 seger alternativt 3-2 seger med pluskvot på +14 eller mer. 3-2 och plus 13 skulle sätta reglerna på prov då Boo och Boulesjevikerna skulle komma exakt lika om samtidigt Sundsvall slog Boulerosällskapet.

 

Klockan 6 på kvällen började Boulerosällskapet och Sundsvall ett möte som egentligen inte hade någon betydelse för lagen men vid Bouleroseger skulle göra att det lag som vann av Boo och Boulesjevikerna skulle vinna och Boulerosällskapet gav sin hjälpande hand till Boo genom att vinna med 4-1.

 

Trippelspelet mellan Boo och Boulesjevikerna gav varsin klar seger men dubbelspelet kom att bli mer dramatiskt då Boo ett tag ledde alla 3 tripplarna och när klockan slog 9 på kvällen leder Boulesjevikerna med 2-1 och Boo leder mixeden med 12-7 och ena öppna dubbeln med 11-10. Men när Bågen och Klabbe gör en fantastisk sista vända och får sin 3:a och vinner med 13-11 är saken klar och Boulesjevikerna kan packa sina väskor för slutspelsfärd.

 

Dramatiskt var det då Sundsvall hade matchchans i 12-13 förlusten i mixeddubbel mot Boulesjevikerna och Boo inte hade något matchläge men ändå ledde ända inte till målsnöret.

 

Snöpligt var det också för Sundsvall i V65 där man vinner två möten med 5-0 men förlorar första omgången mot lokalkonkurrenten Skönsberg med 3-2 och trots att Skönsberg föll mot Kajutan med 4-1 hade inte Sundsvall någon nytta av sina 5-0 vinster utan föll på inbördes möte mot Skönsberg.

Publicerad: 2011-10-13

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se