Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sundsvall Halloween Open

När Sundsvalls Bouleklubb för 16:e året arrangerade Halloween Open under allhelgonahelgen var det, precis som tidigare år, trångt och gemytligt. Under de tre dagarnas spel upplevde undertecknad att det inte alls uppstod några problem eller meningsskiljaktigheter.


Joakim Kristiansson, en av BOO SK:s 21 deltagare

I fredagskvällens öppna- och damsingel deltog totalt över 80 spelare och med tanke på att hallen maximalt låter 21 matcher hålla igång samtidigt så inser man ju att det blir väntelista för att komma in på banområdet. Trots det var spelet klart strax efter 23.00 vilket måste anses vara ganska bra tidsmässigt.

 

Årets utsocknes klubb med flest spelare var BOO SK från Stockholm som i år slog rekord med hela 21 klubbkamrater på plats i Sundsvall. Årets positiva överraskning var trippellaget från Sibirien som lyckades ta sig till final trots att två tredjedelar av laget beställde sin premiärlicens så sent som i torsdags, det är i och för sig så att de säkerligen har tränat en hel del på sin arbetsplats men ändå anmärkningsvärt.

 

Trots att hon inte spelade någon damklass så måste Birgitta Ekroth kallas årets dam då hon, som första dam någonsin i Halloween Open, vann fredagens öppna singel med 62 deltagare. På sin väg fram till vinsten lyckades hon faktiskt slå alla tre spelarna i söndagens vinnande trippellag från Stockholmsklubben Sitting Boule.

 

Årets damklubb blir Sundsvalls bouleklubb som tog de två första placeringarna både i damsingel och damdubbel och dessutom hade tredjepristagare i båda klasserna. Årets klädsel hade det Sundsvallslag i trippeln som såg ut som operationssköterskor, och årets vinnare är Marcus Enbom och Ali Abdi som förutom dubbeln också vann trippeln tillsammans med Kjell Alkbo (Marcus nådde dessutom en tredjeplats i singeln). Årets varmkorv är den som man vinner om man förlorar någon av de två första matcherna med 0-13. Och till sist, årets spelare är alla trevliga boulare från Stockholm, Uppsala, Hedemora, Östersund, Umeå och Sundsvall som gör tävlingen till vad den är idag!

Publicerad: 2011-11-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se