Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Finalhelg i SM-staden!

I helgen avgörs Svenska cupen för veteraner. Club boule Bonbon, Skövde, är arrangör för klassen V55, där lag från stora delar av Sverige gör upp om titeln.

Sällskapet Quatre Boules får anses som klara favoriter.
Anders Tapper kan inte riktigt hålla med om att de är klara favoriter, men med tanke på årets resultat och deras framgångar, så finns det ett visst favoritskap.
Han tror att årets resultat bygger mycket på klubbens goda sammanhållning, matchträning på hög nivå och att de har 5-6 riktigt duktiga spelare. Utöver dessa har de några spelare som ligger strax under, och dessa är väldigt viktiga.

För Quatre spelar Yngve Evaldsson, Ninette Hansson, Mats Lindén, Leif Ljungsryd, Birgitta Morau, Palle Olsson, Jan-Erik Pettersson och Anders Tapper.
Anders Tapper är dessutom relativt nybliven ledare för veteranlandslaget och ser helgen i Skövde som ett bra tillfälle att lära känna nya spelare.

 


Skrällaget från i fjol, Sansjö boule från Borås, kommer så klart till start.

 

Sansjö boule är en stor klubb, de har 200 medlemmar varav 125 stycken har valt att lösa licens. De kommer med 8 spelare till helgens final, Gunhild Carlén, Reino Lindberg, Jan-Åke Brandt, Arne Efraimsson, Hans Johansson, Eddy Persson, Gerd Tunje och Göran Carlén ska försvar guldet från 2010.
- Det nya upplägget passar klubben bra, vi är många jämna spelare och de uttagna spelarna har även deltagit i den öppna serien i år, berättar Eddy Persson. Där gjorde man en god insats och var väldigt nära att kvala in till division 2.

Svenska cupen för veteraner har, från och med i år, samma upplägg som den öppna klassen. Det innebär att man nu måste vara minst 6 personer och båda könen måste vara representerade på banan. Varje klubbmöte består av både tripplar och dubblar.
Lördagen inleds med gruppspel, där de 2 bästa lagen går vidare till söndagens semifinaler.
Fullständiga tävlingsbestämmelser: http://iof1.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_49720/cf_74/TB%20Svenska%20cupen%20110101%202.PDF Länk till annan webbplats.
Grupp 1:
Sansjö BK
Boulesjevikerna
Roxen PC
Sandsbro AIK

Grupp 2
Fagersjö PS
Sällskapet Quatre Boules
Bodens Petank
Varbergs BK Kulknappen

Ni kommer kunna följa resultatet på förbundets sida: http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBouleforbundet/Nyheter/Nyheter/SvenskaCupenVeteran-Finalspelet/ Länk till annan webbplats. där vi kommer uppdatera flitigt under hela helgen.

Men ni kommer också kunna följa spelet live via webbsändning på följande adress: Länk till annan webbplats.www.asumsbk.net/livestreaming.php Länk till annan webbplats.

Och för er som kommer till Skövde för och kolla vill vi hälsa er varmt välkomna!

Publicerad: 2011-11-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se