Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

B-gruppen är en rysare i Jönköping

Mötet mellan Lejonkulan och Quatre blev precis så spännande som vi anade. Efter två dubblar stod det 2-2 i mötet och den sista dubbeln var därmed avgörande. Den såg länge ut att gå Lejonkulans väg, men i slutänden såg det ut som om nerverna avgjorde till Quatres fördel.

I och med att den sista dubbeln slutade 13-12 till Quatre vann detta lag mötet och nu har samtliga fyra lag i B-gruppen en vinst och en förlust var. Detta beroende på att Vallen samtidigt slog Luleå med 3-2. Lagen vann var sin trippel, Vallen den ena med 13-12 och Luleå den andra med 13-3.

 

Därefter vann Vallen två dubblar med 13-8 och 13-6 och Luleå en med 13-8. Intrycket av detta möte var att Luleå drabbades av stundens allvar samtidigt som Vallen – från att ha sett uppgivna ut – plötsligt vaknade till liv.

 

I och med de här resultaten går vinnarna i den avslutande omgången vidare till morgondagens semifinal. Lejonkulan möter i sista omgången Luleå samtidigt som Vallen möter Quatre.

Att sia om utgången i dessa möten är inte lätt, men det känns som om Quatre i mötet mot Lejonkulan fick en medgång som kan hålla hela vägen. I det andra mötet ställs förlorarna i den förra omgången mot varandra och det kan nog sluta precis hur som helst. I synnerhet som båda lagen nu tycks känna av stundens allvar.

 

I A-gruppen möts just nu Knuff och Falken Petanque och där vann Knuff de båda tripplarna med 13-6 och 13-10. Om detta är en indikation på hur slutresultatet kommer att bli återstår att se, men nog ser Knuff ut att vara det starkare laget.

I det andra mötet har Landvetter vaknat till liv och leder efter tripplarna – 13-7 och 13-6 – över Skönsberg med 2-0. I detta möte hör det till bilden att Skönsberg redan är klara för semi och att Landvetter redan är utslagna. Mötet saknar med andra ord praktisk betydelse.

Publicerad: 2011-11-12

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se