Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Luleå besegrade Quatre i jämn match

När den första omgångens dubblar var färdigspelade i Jönköping visade det sig att tendensen från trippelmötena höll i sig. Övertygande segrar för Knuff, Skönsberg och Lejonkulan samt fortsatt jämnt mellan Quatre och Luleå.

I mötet mellan Knuff och Landvetter kunde Halmstadslaget efter 13-11, 7-13 och 13-2 i dubblarna notera en säker seger med 4-1. I och för sig var mötet något jämnare än vad slutresultatet visar, men samtidigt kändes Knuffs seger som ganska säker.

 

Mötet mellan Falken Petanque och Skönsberg fortsatte också på samma linje som inledningen. Även i det mötet är kanske segersiffrorna – 4-1 till Skönsberg – något större än vad matchbilden visade, men även här kändes segern som ganska säker.

 

Att Lejonkulan skulle slå Vallen kändes som ganska säkert efter tripplarna och dubbelresultaten bekräftar detta intryck. Med 13-1, 12-13 och 13-2 kunde Lejonkulan fastställa slutresultatet 4-1.

 

I det jämna mötet mellan Quatre och Luleå blev det till slut Luleå som drog det längsta strået. Med dubbelresultaten 6-13, 13-10 och 13-8 kunde laget längst norrifrån besegra laget längst söderifrån med 3-2. Ett resultat som säkerligen förvånar många, men som utan tvekan är välförtjänt.


Luleå BK besegrade Quatre med 3-2 i Jönköping.

 

Nu går det förvisso inte att dra några riktigt långtgående växlar efter de inledande mötena. En seger, eller en förlust, är ingalunda detsamma som att semifinalplatsen är klar, alternativt körd. Det visar om inte annat resultaten från grundomgången, där flera lag gick vidare på inbördes möten.

Publicerad: 2011-11-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se