Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Oväntade resultat i Jönköping

Av de åtta lag som under helgen deltar i Svenska Cupens finalomgång för V65-lag återfinns två lag som blev utslagna i förra årets kvartsfinal, ett lag som blev utslaget i semifinalen och ett lag som segrade. Det senare laget är Landvetter BC som tack vare den segern är direktkvalificerat till årets finalspel.

Tre av de fyra lag som deltog i förra årets slutspel – Landvetter BC, BK Knuff och Föreningen Falken Petanque – har i år lottats in i samma grupp, vilket innebär att högst två av dem kan gå vidare till morgondagens semifinal. Efter de inledande tripplarna ser det ut som om både Landvetter och Falkenberg får svårt att upprepa förra årets resultat.

Landvetter möter Knuff och ligger under med 2-0 efter att ha förlorat med 13-6 och 13-10. Falkenberg ligger också under med 2-0 mot Skönsberg efter att ha förlorat med 13-7 och 13-10
Det fjärde av förra årets slutspelslag – Sällskapet Quatre Boules – är inte bara favorit i sin grupp utan har också setts som ett troligt finallag. Men – efter att ha förlorat mixtrippeln med 13-0 såg det aningen ansträngt ut. Och inte blev det bättre med tiden. I den återstående trippeln hade Luleå möjligheten att ta hem matchen, men gick för kort med det avgörande klotet. Något som Quatre i nästa runda kunde utnyttja till seger med 13-12.

I mötet mellan Lejonkulan och Vallen står det, inte helt oväntat, 2-0 efter tripplarna. Detta efter 13-8 och 13-10 i Lejonfavör.

Publicerad: 2011-11-12

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se