Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Semifinallagen klara i Jönköping

Utöver redan tidigt klara Skönsbergs BK blir det BK Knuff, Luleå BK och Sällskapet Quatre Boules som i morgon spelar semifinal i V65-slutspelet

Utöver redan tidigt klara Skönsbergs BK blir det BK Knuff, Luleå BK och Sällskapet Quatre Boules som i morgon spelar semifinal i V65-slutspelet

 

Att redan semifinalklara Skönsberg förlorade sitt tredje möte – mot redan utslagna Landvetter – får nog ses som ett resultat av att laget redan var klar segrare i A-gruppen och därmed klart för morgondagen semifinal. Landvetter är – trots sin två förluster – inte ett lag som det går att slappna av mot. Dessutom fanns det naturligtvis en revanschlust i laget som var avgörande för utgången.

 

I det A-gruppsmötet blev det – precis som tripplarna antydde – Knuff som segrade. De två trippelsegrarna följdes upp med 13-9, 13-12 och 13-10 i dubblarna. Därmed blev Knuff grupptvåa och det lag som följer Skönsberg till semifinalspel.

 

I B-gruppen avslutande möten vann Quatre mötet med Vallen med 13-11 och 13-10 i tripplarna samt 13-0, 13-7 och 13-6 i dubblarna. Därmed är laget – trots att det var riktigt illa ute tidigare under dagen – klart för semi.

I den andra av B-gruppens avslutande möten stod det 1-1 efter tripplarna och 2-2 efter två dubblar. I den tredje dubbeln drog till slut Luleå det längsta strået och är därmed också klart för semi. Men den avslutande mixdubbeln blev en riktig nagelbitare, som Luleå slutligen vann med 13-12, viket också innebar att laget – i och med segern i inbördes mötet mot Quatro – tog hem gruppsegern-

 

I morgondagens semifinaler möts därmed Skönsberg och Quatro samt Luleå och Knuff. Två möten som inte är helt enkla att sia utgången i, men efter dagens spel är kanske är ändå Quatro och Luleå knappa favoriter.

Publicerad: 2011-11-12

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se