Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Luleå BK vann V65-cupen

Trots ledning med 2-0 efter tripplarna lyckades inte Quatre betvinga Luleå i V65-finalen i Jönköping. När dubblarna var färdigspelade stod Luleå som segrare med 3-2.

Quatre hade dubbel anledning att slå Luleå i finalen. Först och främst för att ta hem segern, men också för att ta revansch för lördagens förlust – då Luleå efter 1-1 i tripplarna drog det längsta strået i dubblarna och segrade med 3-2. Och många trodde nog också att Quatre – efter  två trippelsegrar med 13- och 13-2 – var på väg mot en säker seger.

Men – Luleåspelarna ville något annat och tog i ett ganska tidigt skede ledningen i alla tre dubbelmatcherna. Efter två Luleåvinster – med 13-4 och 13-10 – stod det 2-2 i mötet, samtidigt som Luleå var i ledningen med 12-9 i den tredje och avgörande dubbeln.

I detta skede av matchen hade Quatre ett klotövertag med 2-1 och lyckades lägga in sitt första klot. Med tanke på att det var Luleålagets läggare som hade ett klot kvar hade det naturliga kanske varit att försöka lägga in detta klot. Men – efter viss diskussion valde han att skjuta och både träffade och hade 13 inne. Ouatrespelaren försökte då göra om sin tidigare prestation, det vill säga att lägga in ytterligare en kula. Detta misslyckades emellertid och därmed var Luleå BK det vinnande laget i årets V65-cup.

Publicerad: 2011-11-13

Senast uppdaterad: 2011-11-15

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se