Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Spännande V65-helg med oväntad segrare

När slaget i Hovslättshallen i Jönköping på söndagseftermiddagen var över stod Luleå BK som en något oväntad, men samtidigt välförtjänt, segrare i årets V65-cup.

När finalspelet i V65-cupen på lördagsmorgonen inleddes i Jönköping var det förmodligen inte många som tippade att Luleå BK på söndagseftermiddagen skulle stå som slutsegrare. Nej – de som tippade trodde nog på några av de mera kända klubbarna, men ack vad de bedrog sig.

Faktum är att det redan efter den inledande omgången – då Luleå slog Quatre med 3-2 – talades om helgens skräll. Det verkade förresten också Luleåspelarna anse – i vart fall verkade vara lika överraskade över segern som omgivningen var.

I andra omgången mötte Luleå ett annat överraskningslag – Vallen PC från Göteborg. Ett lag som överraskade både de egna lagmedlemmarna och omgivningen genom att bli etta i en av de grundomgångar som spelades i Falkenberg.

I detta möte kom dock Luleåspelarna – efter att ha förlorat med 3-2 – ner på jorden igen. Ett resultat som bidrog till att alla fyra lagen i Luleås grupp hade en seger och en förlust inför den tredje och sista gruppomgången.

I denna omgång stod Lejonkulan, från Linköping, för motståndet. Ett av de mera namnkunniga lagen och ett lag som dels hade förlorat mot Quatre och dels hade vunnit över Vallen. Det var alltså ett ovisst möte med förutsättningar att bli hur spännande som helst och så blev det också. Det avgjordes nämligen först i den avslutande mixdubbeln, där Luleå till slut kunde vinna med 13-12 och kvalificera sig till söndagens semifinalspel.

 

I semifinalen ställdes Luleålaget mot Halmstadslaget Knuff – ett lag som i lördagens avslutande omgång mötte Falken Petanque, från Falkenberg, och där vann en betydligt knappare seger än siffrorna 5-0 antyder. I mötet med Knuff vann Luleå – efter 13-8 och 13-2 i de inledande tripplarna – en knapp seger i mixdubbeln med 13-12 och därmed var finalplatsen klar.

 

I finalen stod Malmölaget Quatre Boules för motståndet – samma lag som Luleå hade skrällt mot under lördagens gruppspel. Nu var alltså frågan om Luleåspelarna var kapabla att göra om denna bravad.

Efter trippelspelets 2-0 till Quatre såg det ut som om Malmölaget skulle få sin säkert hett eftertraktade revansch, men Luleå var långt ifrån ett slaget lag. Efter hand kom de rapporter om att laget ledde i alla tre dubbelmatcherna och när de två ”vanliga” dubblarna var färdigspelade stod det 2-2, vilket innebar att vinnarna i mixdubbeln skulle ta hem cupsegern till sitt lag. Och den dubbeln kunde Luleå – efter viss dramatik – vinna med 13.9.

Efter en spännande helg stod alltså Luleå BK som en något oväntad, men samtidigt välförtjänt, segrare i 2011 års V65-cup. En seger som inte minst visar att bredden inom veteranboulen är betydligt större än dess belackare vill påskina.

Publicerad: 2011-11-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se