Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dramatisk avslutning i Skövde

Efter en av de mest jämna matcher i historien gick vinnarbucklan i till Stockholmsklubben Boulesjevikerna.

Redan i semifinalen möttes Quatre boules och Boulesjevikerna, en match som många trodde skulle ske först i finalen. Men tack vare Quatres förlust mot Boden i gårdagens gruppspel blev de tvåa och fick då möta de obesegrade Boulesjevikerna.


Här var det inget snack, 3-0 i matcher till Stockholmslaget och Quatre Boules, Malmö, fick nöja sig med en tredje plats.

 

I den andra semifinalen, mellan Bodens Petank och Sandsbro AIK, blev det jämnare. Efter de inledande tripplarna, där båda lagen knep var sin match, skulle det avgöras i dubblarna. Den ena vanns av Sandsbro, relativt fort, medans de två andra var jämna. Men Sandsbro var starkare och avgjorde i mixeddubbeln, resultatet skrevs till 13-7.

 

I finalen skulle det bli en riktig fight, trots att Boulesjevikerna vann båda tripplarna. Dubblarna vägde otroligt mycket. Efter jämt spel och många lägen lyckas Sandsbro vinna 2 matcher. Den sista dubbeln går till historien, helt utan konkurrens är det den mest rafflande boulematch jag någonsin sett. Efter en otroligt svängig match med många matchlägen åt båda håll kunde Pelle och Kjelle vinna bucklan till Stockholm. Boulesjevikerna mästare efter seger i avgörande dubbel med 13-12!

Publicerad: 2011-11-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se