Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Yngre juniorläger i Malmö

Under helgen som gick var det läger för de yngre juniorerna i Malmö. Juniorerna varvade träningar med matcher och hade dessutom en trevlig lördagskväll ute på stan.

Lägret startade på fredagen med spel i Bouletoftahallen i Malmö tills alla var samlade. Deltagarna var ju från alla Sveriges hörn så ungdomarna droppade in lite då och då.

 

Ledare på lägret var Leif "Tullen" Rappner, Kerstin Hjelm och Yvonne Åkesson, Kjerstin Andersson.
 Tränare var Jessica Johansson och Joachim Andersson. Fick lite hjälp på söndagen av Marco Silfverberg.
 Medhjälpare var Thor Andreas Hjelm, Simon Åkesson och Tobias Svensson.

 

Lördagen startade klockan 9:00 i Bouletoftahallen med lite lägg- och skyttetävlingar för att komma igång. Sen blev det stationsövningar med olika upplägg. Vi gjorde en liten tävlingsbana med övningar också som var uppskattat. Övningarna följdes upp med lite trippel- och dubbelmatcher.

 


 

Mat och dricka fanns hela tiden. 7:45-8:30 var det Frukost, 12:00-12:45 Lunch, 17:30-18:30 Middag och där mellan fanns det bullar, frukt, saft och vatten i överflöd! Under lördagskvällen hade vi lovat att hitta på någon aktivitet så vi inte bara spelade boule hela helgen, så vi tog alla ungdomarna och gick och bowla på Bigbowl i Malmö.

 


 

Söndagen startade som lördagen med lägg- och skyttetävlingar följt av nya stationsövningar. Efter fikat körde vi på med trippelmatcher samtidigt som jag, Jessica och Marco Silfverberg tog hand om tre ungdomar var som vi försökte hjälpa en och en med saker som de undrade över, ville förbättra eller som vi såg att de skulle tänka på eller förbättra. Den personliga tiden med dem betyder så mycket. Vissa visade på stor förbättring direkt, precis som att några t.ex. behöver träna bort en oönskad snedskruv. Sen fanns det de man bara behövde diskutera lite med.

 


 

Att arbeta med de här ungdomarna är helt fantastist. De äldre ser till så de yngre hänger med, de lite bättre hjälper de som inte är lika bra etc. Att vara ledare för dessa ungdomar är riktigt härligt! De är exemplariska på alla sätt och vis. Jag kommer ha många goda och trevliga minnen med mig efter Coccinelles första läger för ungdomar. Jag är glad att vi genomförde detta ihop med Tullen. Utan Kerstin Hjelm och Yvonne Åkesson hade det troligen inte gått att genomföra. De har stått för allt jobb innan lägret och allt jobbet bakom kulisserna under lägret. Min mor som öppnade och stängde hallen. Utan henne hade vi troligen inte ens fått vara i hallen över huvudtaget.

 

Jag vill tacka alla som varit inblandade i lägret på något sätt. Alla verkar nöjda och glada med vad vi hade att erbjuda dem. Vilket gläder mig/oss. Innan en sån här grej är man alltid lite orolig om man missat något. Men det verkar som om allt klaffade. Hoppas alla ungdomar framför allt är nöjda och fått något med sig hem att förbättra under träningarna framöver. Det var för er skull vi genomförde det här! Tack alla, och jag hoppas jag inte glömt någon. Detta får vi göra om någon gång...

Publicerad: 2011-11-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se