Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sjöström slutar – Lind och/eller Larsson tar över

Markel Sjöström slutar som förbundskapten för damlandslaget. Anders Larsson och/eller Maths ”Matte” Lind tar över. Samtidigt ska U23-landslaget hållas igång.

Det klena resultatet vid Dam-VM har ingenting att göra med Markel Sjöströms beslut att lämna sin post. Skälen är av rent personlig natur.

– Jag känner att jag inte kan förena uppdraget med mitt eget liv. Det har varit jäkligt kul. Men samtidigt har jag under året fått känna att jag värderar min tid med familjen, min tid i sommarstugan och min semester för högt för att offra dem. För att göra förbundskaptensjobbet så bra som jag skulle vilja skulle jag behöva lägga ännu mer tid på det – och det är jag inte beredd att göra, säger Markel Sjöström, som kommer att komma tillbaka till boulebanorna som spelare i första hand.
Men han finns också kvar i landslagsgruppens kulisser. Som en resursperson.
Även Anders Gerestrand kommer, precis som tidigare, att vara en sådan.

Henri kvar som juniorkapten
Henri von Eggers Patron stannar som förbundskapten för juniorlandslaget och Anders Larsson har, utöver sitt jobb som sportchef, kvar uppdraget som förbundskapten för herrklassen.
Vilka som blir förbundskaptener för damlandslaget och U23-landslaget är i skrivande stund inte helt klart. Men så mycket som att det inte blir någon annan än Anders Larsson eller Matte Lind har landslagsledningen bestämt. Det mesta pekar på att Matte Lind tar hand om det ena landslaget och att Lind och Larsson gemensamt blir förbundskaptener för det andra.

Viktigt hålla U23-truppen aktiv under mellanåren
Eftersom det inte arrangeras något VM i U23-klassen spelar de landslagen, till skillnad från övriga, internationella mästerskap bara vartannat år. Nästa EM spelas 2013.
– För två år sedan hade vi ingen verksamhet för U23-landslaget eftersom det inte var mästerskapsår – och det fungerade inte bra, säger sportchef Anders Larsson.
Det misstaget tänker landslagsledningen inte upprepa. Således kommer U23-landslaget att hållas aktivt också under år 2012.
– Men målet kommer att vara EM 2013 – och därmed kommer U23-landslaget i praktiken att bestå också av sistaårs-juniorer, medan de spelare som är 22 år inte kommer att vara med, berättar Anders Larsson.
Vad händer med 22-åringarna då?
– De får söka sig till dam- och herrlandslagen.
Aktiviteten i U23-landslaget kommer att ligga på en lägre nivå nästa år än året därpå.
– Det kan bli något läger och några tävlingar – det är inte klart. Men det kommer i alla fall att finnas en förbundskapten – någon man kan kontakta och som kan pusha och hjälpa till med träningsupplägg, säger Anders Larsson.

Vem eller vilka som blir förbundskaptener för dam- respektive U23- landslaget kommer att meddelas innan året är slut.

Publicerad: 2011-12-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se