Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

De tre stora Stockholmsrivalerna gör trippel tillsammans

Stockholms mest beryktade idrottsföreningar AIK, Djurgården och Hammarby brukar beskrivas som varandras ärkerivaler. Det hindrar inte att de tillsammans tänker arrangera en ny trippeltävling i Humlegården, med start i sommar.

Meningen är att det ska bli en trippeltävling för öppen klass och för juniorer. Och att olicensierade spelare ska få chansen att upptäcka och prova på boulesporten.
– Vi vill göra ett trevligt arrangemang med käk och så där. När vi är på en så central plats vill vi göra något riktigt bra, där folk kan få upp ögonen för boule som sport och där vi försöker få in olicensierade i gemenskapen, berättar Janne Norberg från AIK Boule, som i år startade sin verksamhet.
Att klubbarna får tillstånd att hålla till i Humlegården på Östermalm är redan klart och även om det fortfarande behöver filas på detaljerna för arrangemanget menar Norberg att det kommer att bli av.
– Jag har svårt att se vad som skulle kunna hindra det.

Samarbetet mellan de rivaliserande klubbarna verkar helt problemfritt.
– Jag upplever att man inom boulen kan samarbeta på ett sätt som man inte riktigt kan inom andra idrotter. Där är det ofta vattentäta skott mellan klubbarna. Men boule är en gentlemannasport och AIK, Djurgården och Hammarby vill alla utveckla stockholmsboulen. Det ligger i allas intresse, säger Janne Norberg.
Klubbarna hoppas att deras tävling ska hinna komma med i programmet för nästa års 100-årsjubileum. 1912 hölls OS i Stockholm samtidigt som Stadion invigdes och nästa år firar huvudstaden ”100 år av idrott och kultur”.
– Förhoppningsvis lägger vi då grunden för ett årligen återkommande arrangemang.

Publicerad: 2011-12-16

Senast uppdaterad: 2011-12-16

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se