Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Många juniorer i Frankrike

Juniorlandslaget var i helgen som gick i Annecy, Frankrike. Där deltog Sverige för första gången i en stor internationell tävling. Som gav mersmak.

Vi har tidigare berättat om tävlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. här på Svensk Boule. I år samlade den 170 trippellag: 50 miniorlag, 70 yngre juniorlag och 50 juniorlag.
– Ganska häftigt faktiskt, säger juniorlandslagets förbundskapten Henri von Eggers Patron.

Till åttondel
Svenskarna – Daniel Eriksson, Sebastian Hjortander och William Silfverberg – inledde med en förlust men reparerade den genom att vinna andra matchen. Sverige slutade tvåa i sin grupp och gick därmed vidare till sextondelsfinal. Även där blev det seger.
Söndagen startade med åttondelsfinaler, samtidigt som alla de lag som blivit utslagna under lördagen påbörjade en ny direktutslagningstävling.
– Vi hade 8-5 i vår åttondel och det kändes rätt bra på bänken, berättar Henri.
– Sedan kom tre dåliga rundor i rad som kostade oss matchen.

En kula efter
Förbundskaptenen har deklarerat att han i år ska föra ordentlig statistik över sina spelares prestationer – och att denna kommer att bli avgörande för uttagningarna. Det gjorde han också i Frankrike.
– I alla våra matcher och även en hel del på de franska landslagen. Där ser man att vi i snitt ligger en kula efter i varje runda. Vårt snitt i helgen var cirka 50-55 procent, medan de franska lagen ligger på ungefär 65-70.
– När vi åker ut i åttondelen skiljer det bara fem kulor mellan oss och våra motståndare, men det avgör matchen till deras fördel.


Bild: Henri von Eggers Patron

Hög nivå på tävlingen, låg på lagen
Henri förvånades över att nivån på de tävlande lagen var relativt låg.
– Förutom fem-sex lag som spelade bra var glappet ner till resten otroligt stort. Eftersom de sa att de flesta franska juniorlagen var på plats kan man konstatera att de i så fall inte har någon bred trupp med bra spelare i nuläget.
Internationella gäster kom, förutom från Sverige, ifrån Slovakien, Tjeckien, Turkiet, Polen, Tyskland och Schweiz.
– Organisationen var bra och alla trevliga. Staden med sina kanaler var väldigt vacker och vi fick en kort rundvandring genom den. Det här är definitivt en tävling som är värd att återkomma till.

Publicerad: 2012-02-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se