Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Alla vill vinna cupen

I helgen avgörs Svenska Cupen – den tävling som flest bouleklubbar satsar på att vinna. Utsikterna att få komma ut i Europa och spela cup som svenska representanter gör tävlingen till en av de mest prestigefyllda. Lindome BK kommer att försöka försvara sin titel, sju andra föreningar kommer att försöka ta den ifrån dem.

Förra året vann Lindome BK Svenska Cupen efter en otroligt jämn och dramatisk final mot Stockholmsklubben Sitting Boule.
– Vi satsar på att försvara vårt guld, naturligtvis, säger Lindomes Henrik Hugosson.
Anders Larsson och Alex Lindquist har lämnat föreningen sedan i fjol och frågan är om Lindome har förutsättningarna att återigen ta sig till Europacupen.
– Klart att vi har, menar Hugosson.

Det är många som vill ta platsen i Europacupen.
– Europacupen är det roligaste man kan spela under ett bouleår, därför satsar vi stenhårt på att vinna, säger Albin Plantin från Sibirien CP – där Larsson numera spelar.
Stockholmarna kommer, utöver Plantin och Larsson, med Anders Csapó, Filip Goldéus, Robin Johansson, Tove Naess och Jesper Skult till Lindomehallen i helgen.

Sitting Boule vill ta revansch för fjolårets finalförlust.
– Vi snubblade ju verkligen på målsnöret – det sista klotet avgjorde finalen. Så vi är sugna på revansch, ja, bekräftar Kjell Pettersson.
Han menar att Sitting Boule gör sig allra bäst i cupsammanhang.
– Vi är kanske ett lite bättre cuplag än serielag. Det är för många som inte riktigt gillar seriespelet. I cupen är alla heltaggade.
Samma spelare som i kvalspelet kommer till finalomgången: Ali Abdi Aden, Lotta Brohult, Emma Köhalmi, Kenneth Köhalmi, Maths Lind, Kjell Pettersson och Hasse Silfverberg.
– Förhoppningsvis får vi med oss Niklas Marklund också. 

– Svenska Cupen är den tävling som betyder mest, eftersom man får spela Europacupen om man vinner, säger Joachim Andersson, som tillsammans med Thor Andreas Hjelm, Jessica Johansson, Rickard Nilsson, Anders Rubin och Andreas Strandberg kommer att representera Coccinelle PC och Malmö.

Halmstad Petank – som sedan i fjol förstärkt med Emma och Rebecka Bergström samt Johan Skagerlund – vill också blanda sig i leken.
– Ja, vi vill ju vinna cupen, säger Thomas Wiede, som inser att det kommer att bli en tuff strid.
– Vi ska vara ett av lagen i slutspelet, sedan kan vad som helst hända. Men det är ingen lätt grupp vi har heller…
Utöver Halmstad består den av Lindome, Kärnan och Boulesjevikerna. I grupp B – som inte är enklare den – spelar Coccinelle, Sibirien, Sitting Boule och Lejonkulan.
– Det kommer att bli en riktigt bra finalomgång. Alla de bästa lagen är med, som Wiede säger.

På lördag klockan nio startar finalspelet. Framåt söndag kväll avgörs den slutgiltiga finalen och Europacuplaget koras.

Publicerad: 2012-03-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se