Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Här börjar vägen mot EM

I helgen spelas de första omgångarna av veteranernas landslagskval. 47 trippellag samlas på tre olika orter, 15 av dem går vidare till finalspelet - där vinnarlaget blir Sveriges EM-lag.

Konkurrensen är hård. Av de tio lagen i Malmö tar sig tre vidare till finalhelgen.
Veteranernas landslagsansvarige Anders Tapper bör tillsammans med sina lagkamrater Leif Ljungsryd och Palle Olsen finnas bland dem. Så också Coccinelle PC:s Carina och Clas Jansson som får förstärkning av nyförvärvet Simon Cohen, som nu gör sitt återinträde på boulebanorna efter sin ett år långa avstängning.
Vilket lag som tar den tredje platsen är svårt att förutspå. Många skickliga konstellationer återstår och skulle mycket väl kunna lägga vantarna på den. Sansjös Carlos Soto, Rudolf Jarz och Claes Svensson till exempel. Eller Hilbert Björkdahl från Hvetlanda som slår sig ihop med Rövarekulans Berth Lindelöf och Almedalens Göte Andersson. Varbergs starke man Mats Peterson finns också på plats i Malmö.

Flest lag, 22 stycken, samlas i Motala. Sju ska till final.
Här kryllar det av skickliga stockholmslag och rutinerade landslagsveteraner. Fagersjös Lee Ekström och Sven Sandin spelar med Djurgårdens Sture Öhman. Från Fagersjö kommer också Bengt Berglund, Håkan Nordenstein och Stefan Landell. Boulesjevikerna har Bengt-Åke "Bågen" Håkansson på plats tillsammans med Klas "Klabbe" Hedengren och nyligen avgångne förbundskaptenen Markel Sjöström. Sitting Boules Hasse Silfverberg har också slagit sig ihop med en före detta förbundskapten, Stefan Olsson, och en före detta förbundsstyrelseledamot, Hasse Hagberg, Hammarby. Leif Eriksson, Hasse Ekström och Kenneth Marell från Boulero spelar också här.
Från Uppsalaklubben 018 kommer Kjell Andersson och Lars Frykberg som spelar med Hedemoras Kenneth Tengström. Boule von Platen har bland andra Hans Hellqvist, Christer Lindqvist och Kent Tungström på plats. Stenhårt här också, alltså.

Slutligen spelas det i Sundsvall. Där ska sexton lag bli fem.
Även här finns skickliga stockholmare. Maria BK:s Leif Bäckström, Håkan Engman och Åke Löwbeer spelar här, liksom Boulesjevikernas Harry Hugosson, Kjell Mattsson och Bernhard Rubinsztajn. Sundsvall har naturligtvis flera lag på banorna - bland andra Lena Hansen, Lars-Åke Kulinder och Åke Vinberg. Från Skönsberg kommer Ulla Humla, som gjorde succé vid fjolårets SM, tillsammans med Tomas Holmin och Marianne Sjödin. Med flera.

Fjolårets segrare Hasse Lindberg, Hannu Lilja och Lars Rahme, Fagersjö PS (bilden), är redan klara för finalhelgen i Stockholm den 9-10 juni.

Följ helgens resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från alla tre orter.

Publicerad: 2012-05-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se