Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Landslagen mot Frankrike

Redan nu i maj åker ett svenskt herrlandslag till Frankrike, som ett led i förberedelserna inför VM där. I augusti blir det två herrtripplar, som då får sällskap av landslagsdamerna. De har blivit färre, sedan Matilda Boström klivit av satsningen.

Den sista helgen i maj spelas nationell trippeltävling i Antibes. Dit åker förbundskapten Anders Larsson tillsammans med ett svenskt landslag bestående av Patrik Andersson, Thomas Wiede och Albin Plantin.

Helgen efter, den 2-3 juni, spelas Hedebo Open, den stora tävlingen i Danmark. Dit åker Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Thomas Wiede med Anders Gerestrand som ledare.

I slutet av augusti blir det nya Frankrikeresor för landslagsspelarna. Då spelas ännu en nationell trippeltävling - den här gången i Sevran. Dit kommer Sverige med två tripplar från herrlandslaget och två eller tre dubblar från damlandslaget.

Matilda Boström har meddelat ledningen att hon lämnar landslagsgruppen.
- Hon har inte tid helt enkelt, får inte ihop tillvaron med allt som ska göras, säger sportchef Anders Larsson.
Därmed finns det för närvarande bara fem damspelare i mästerskapsgruppen. Anders Larsson vet inte nu om det kommer att se så ut under resten av året eller om ytterligare någon spelare kan tillkomma. 

Publicerad: 2012-05-10

Senast uppdaterad: 2012-05-10

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se