Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lindomespel utan pompa

Lindomespelen 25-årsjubilerar i år. Men den nationella tävlingen ställer inte till med något kalas. Utöver den vanliga prestigekampen.

- Nej, jag får nog göra dig besviken där, säger Lindomes Robert Boström när jag frågar om det blir någon pompa och ståt nu när Lindomespelen fyller 25.
- Vårt medlemsantal har minskat och vi har inte riktigt kraft nog att göra något extra. Vi hoppas att det duger som det brukar vara.

Varaktiga väderproblem
Lindomespelen brukar vara utomhussäsongens första stortävling och spelas på svåra banor - under ganska svåra väderförhållanden.
- Ja, Lindomespelen ska tydligen alltid ha problem med vädret. Oavsett när vi lägger tävlingen, säger Boström.
Men prognosen kunde (och har) varit sämre. Som den ser ut nu kommer andra halvan av lördagen och första halvan av söndagen vara riktigt fina. Rejält med vind ser det ut att bli på lördagen.

Var är V55:orna?
- Anmälningsläget är ändå lite bättre än vi trodde. Men i V55-klassen minskar deltagandet drastiskt och man kan fråga sig var de blev av, säger Boström.
I sin kraft av utomhussäsongens första verkliga kraftprov blir det en del prestige i tävlingen, som kan sätta tonen inför den fortsatta tävlingssäsongen.

Lindome mot Helsingborg
Förra året vann hemmaklubbens Henrik Hugosson, Stefan Holmström och Alex Lindquist finalen mot Kärnans Håkan Hallberg i lag med bröderna von Eggers Patron.
I år spelar Hugosson och Holmström med Stefan Giza medan bröderna från Kärnan har delat på sig. Viktor spelar fortfarande med Hallberg, men Henri ersätts av Mikael Trechera. Henri spelar istället tillsammans med två av sina landslagsjuniorer - Coccinelles Tobias Svensson och Simon Åkesson.

Folke gästspelar
Förbundskaptenen för herrlandslaget spelar också tillsammans med en av landslagsspelarna, Albin Plantin. Och de får sällskap av Björn Folke Johansson, som gör ett gästspel på banorna igen.
Coccinelles Andersson, Johansson och Nilsson bör vara med och slåss om segern, precis som Halmstads Andersson, Löf och Wiede.
Kenneth Köhalmi och Matte Lind från Sitting Boule spelar tillsammans med klubbkamraten Hasse Silverberg. Klubbens landslagsman, Ali Abdi Aden, spelar i lag med Emil Nilsson från Le Petit och Pablo Patron, Kärnan.
Jonas Jacobsen från Kärnan spelar med en annan spelare från Sitting Boule - Niklas Marklund - och Istanboules Kristian Eklund.

Vilken av tripplarna som tar hem segern vet vi imorgon kväll. 

Publicerad: 2012-05-11

Senast uppdaterad: 2012-05-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se