Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svensk elit mot Danmark

I helgen spelas Hedebo Open - en tävling med gott rykte - i Danmark. Från Sverige kommer gott om skickliga spelare - ett herrlandslag och flera juniorer.

Den internationella tävlingen Hedebo Open i Danmark har skaffat sig ett synnerligen gott rykte i Sverige.
Förra året gjorde dessutom juniorerna Sebastian Hjortander och William Silfverberg stor succé - och skaffade sig själva ett lika gott rykte - sedan de tog sig hela vägen till final i dubbelspelet, där de förlorade mot ett lag från Frankrike.

I år har William Silfverberg slagit sig samman med danska eliten och spelar trippeln tillsammans med Launy Larsen och Kasper Bak Laursen.
- Sebastian har tyvärr fått tacka nej till medverkan, likaså Tobias Svensson, berättar juniorlandslagets förbundskapten Henri von Eggers Patron.

Det innebär inte att det saknas svenska elitjuniorer i Danmark till helgen. Daniel Eriksson, Simon Åkesson och Jack Jansson-Carlsson åker dit och får representera de äldre och mer rutinerade juniorerna.
- de får med sig Sörbyängens yngre gäng i form av Cajsa Qvarnström, Ivar Liljegren, Paul Johansson, Carl Nordström och Isac Gerdvall - för att ge dem lite erfarenheter för framtiden, säger Henri.

90 trippellag är anmälda.
- Frankrike brukar ha ett eller två bra lag på plats och stora namn har vid flertalet gånger besökt tävlingen. Man spelar fredag, lördag och söndag. På fredagen är det småtävlingar, på lördagen trippel och söndagen dubbel, berättar Henri.
Hur ser förväntningarna ut i år med tanke på fjolårets succé.
- Det hade självklart varit kul om den kunde upprepas - men det är orimliga förväntningar att ställa då startfältet är riktigt bra som alltid. I år har även ett lag från vårt seniorlandslag anmälts och det s

ka bli kul att följa alla och njuta av en bra tävling.

Herrlandslaget består av Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Thomas Wiede.
Dessutom finns gott om andra spelskickliga svenskar på plats.
Vi återkommer med rapporter. 

Publicerad: 2012-05-29

Senast uppdaterad: 2012-05-29

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se