Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Distriktsmästare

Fortfarande ska en del distriktsmästare koras – men många har redan förtjänat sina titlar. I Göteborg gläds man åt att fjortonårige William Silfverberg vunnit fyra DM-guld och i Sydsvenska har arrangemanget överösts med beröm.

– Det som är riktigt glädjande från årets DM är att 14-årige William Silfverberg, Lindome BK, deltog i sex klasser och i dessa var med och tog fyra guldmedaljer samt ett silver och en femte plats i öppen singel, säger Hasse Hermansson, webmaster och kassör i Göteborgs och Bohusläns Bouleförbund.

I öppen mixdubbel vann William tillsammans med Maria Wallman. Dessutom slutade han på förstaplats i juniorskyttet, i öppna klassens skytte och i öppen dubbel, tillsammans med Ulf Wallman. Silvermedaljen erövrade han tillsammans med Alexander Norin och Niklas Carlén i öppen trippel. Han lyckades dock inte upprepa fjolårsbedriften att vinna öppen singel utan slutade där som femma.

Lindome, Skatås, Landvetter och Hällesåker blev guldklubbar
Maria Wallman vann ytterligare ett DM-guld, i damdubbel.
– Skyttet avverkades i ett kyligt och blåsigt Göteborg och detta inverkade en hel del på poängen, bäste skytt kom upp till 22 poäng. Jan Brandberg, Kanonkulorna, vann V55-klassen och Eva-Karin Ingelstedt, Skatås, damklassen.
Om Lindome dominerade den öppna klassen gjorde Skatås BK detsamma hos veteranerna. Åtminstone till en början.
– Lars-Erik Larsson var med och tog två guld i mixeddubbel och trippeln, berättar Hasse.
Men sedan kammade Landvetter hem guldmedaljerna i dubbel – både V55 och V65.
– Bengt Carlsson tog två guld på två dagar, i V55-dubbel samt V65-singel.
Och i seniorernas singelspel svarade Hällesåker för de främsta bedrifterna.Fredrik Holmqvist vann öppen klass och Kerstin Johansson damklassen.


Lyckat DM i södra Sverige
I sydsvenska distriktet hade ordförande Lisa Köhalmi beslutat att styrelsen själv skulle hålla i distriktsmästerskapen, efter mindre lyckade arrangemang i fjol.
– Vi, det vill säga styrelsen på 9 man plus två hjälpare, gjorde ett sjuhelsikes bra DM i år. Och vi har fått massor av beröm, berättar Kersti Lindelöf och fortsätter:
– Vi hade DM i Ljungbyhed Park, den gamla flygflottiljen, fina steniga luriga banor och vacker miljö. Vi bjöd på gratis frukost vilket uppskattades mycket. Man kunde beställa lunch på restaurangen och man kunde övernatta på olika vis. Sen hade vi lite fest som vi bjöd på, på lördagskvällen. Tyvärr ökade inte deltagarantalet men med det goda rykte vi nu fått så kan nästa år bli bra.
I den öppna trippeln segrade Nobelspelarna Mohammed Ghettas, Sven Jönhede och Anders Larsson. Mer väntade segrare blev det i veteranklasserna. Anders Tapper, Palle Olsen och Leif Ljungsryd, Quatre Boules, kammade hem guldet i V55-klassen och makarna Inger och Ove Löfgren vann tillsammans med Rolf Svensson, BK Kärnan, V65.

Coccinelle plockade guld
I dubbeln vann Coccinelle PC den öppna klassen genom Jimmy Lagerkvist och Rickard Nilsson. Ronny Björkman och Christer Larsson, Quatre Boules, vann V65 och Kärnans Roland Bengtsson och Jonny Patron V55.
Rickard Nilsson, Coccinelle, tog också hand om guldet i skytte. Hans klubbkarmat Tobias Svensson vann juniorernas skytte.

Boo vann trippeln i Stockholm
I Halland gick det öppna trippelguldet till Rikard Klang, Emil Nilsson och Jimmy Skog, Le Petit, medan Kungsbackas Tage Andersson, Jan Viberg och Arne Nyman vann i V65-klassen.
I Stockholm har man spelat DM i mixtrippel Fredrik Ekwall, Jenny och Mats Hamberg, Boo SK, vann den öppna klassen.
När det blev dubbel för mixade lag tog Sibirien hand om guldet tack vare Camilla Csapó och Robin Johansson. I singeln vann Niklas Marklund, Sitting Boule, den öppna klassen. Lee Ekström, Fagersjö, V55 och Kjell Vretinger, Trollbäcken, V65.

Jonas Strende DM-kung i Västergötland
I Wästgöta-Dahls Bouleförbund blev Jonas Strende, BK Strand, årets DM-kung. Han vann dubbeln tillsammans med Roger Söder, trippeln tillsammans med Roger Söder och Patric Larsson och mixdubbeln med Marie Nord. Singelguldet missade både han och BK Strand sedan Herman Thorell, Pomme de Pin, slagit Roger Söder i finalen.
Tibro tog hand om trippelguldet i V65-klassen. Inge Andersson, Kurt Gustavsson och Sven-Inge Gustavsson segrade.
Också i mixdubbeln gick guldet till Tibro genom ordförande Stig Larsson i par med makan Margareta. Och Tibro nöjde sig inte där. Guldet i dubbel, V55, bärgades av Roger Björklund och Stig-Olof Andersson.  I V65-klassen, däremot, vann hemmaklubben BonBon, Skövde, genom Rolf Claesson och Egon Mörk.

För mer information besök distriktens hemsidor Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2012-05-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se