Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sveriges första EM-lag spelar i helgen

I helgen bestäms det vilket som blir Sveriges lag i EM – det första EM som någonsin spelas för veteraner. 16 lag gör under två dagar upp om den åtråvärda mästerskapsplatsen. Anders Tapper är veteranansvarig i landslagsgruppen och spelar själv.

Landslagsgruppens veteranansvarige tvekar inte ett ögonblick när han får frågan om förväntningarna inför helgen.

– Att vi vinner.
Tapper spelar tillsammans med klubbkamraterna Leif Ljungsryd och Palle Olsen. Tillsammans utgör de ett samspelt lag – tillika Quatre Boules mest välmeriterade. Och de bör ha goda chanser att vara med in i det sista.
Men Tapper ser flera konkurrenter bland finalhelgens övriga deltagare.
– Jag tror att möjligtvis kommer de som vann i fjol att bli farliga. De är vana vid de här banorna, som passar dem väldigt bra.
Det är Hannu Lilja, Hasse Lindberg och Lars Rahme som är titelförsvarare.

Oväntade finalister från Malmö
– Sandsbro kommer att också att hamna långt framme, spår Tapper. Carlos Soto, Claes Svensson och Rudolf Jarz kommer, precis som Tapper själv, till finalhelgen via kvalet i Malmö.
Ett lag därifrån saknas, menar han.
– Laget som blev fyra där borde varit med. De sjabblade till det ordentligt i sista matchen och förlorade mot ett lag som inte vunnit någonting. Hade de inte gjort det hade Coccinelle varit utslagna.
Trippeln från Coccinelle ser annars stark ut på pappret – makarna Carina och Claes Jansson tillsammans med Simon Cohen, som visserligen varit avstängd det senaste året men som är erkänt skicklig.
– De fick storstryk av oss i kvalet. Jag tror att de tar sig vidare till dag två men slutar på en femte till åttonde plats.

Rutinerade stockholmare
Åtta av de sexton lagen går vidare till söndagens spel.
– Men man vet aldrig. Det är nya banor och nya förutsättningar, garderar Tapper sitt tips.
Han nämner också stockholmslagen Leif Bäckström, Åke Löwbeer och Håkan Engman, Maria BK, och Lee Ekström, Sven Sandin och Sture Öhman, Fagersjö/Djurgården, som sådana som bör gå långt.
– Rutin är viktigt. Ju mer man har spelat och ju mer man har vunnit desto längre fram brukar man hamna, säger Anders Tapper.
Och då är frågan om inte Boulesjevikernas Klas Hedengren, Bågen Håkansson och Markel Sjöström också borde finnas med mot slutet.

På söndag vet vi. Då har Sverige ett EM-lag.

Publicerad: 2012-06-07

Senast uppdaterad: 2012-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se