Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Mycket Stockholm i landslagskvalet

Landslagskvalets första slutspelsetapp, trippelknocken, är avgjord, och sexton lag har blivit åtta. Arrangör är Boo SK Boule och banorna ligger i Orminge strax utanför Stockholm.

Av dem som är vidare till morgondagens dubbelknock är Stockholmarna Åke Löwbeer, Leif Bäckström och Håkan Engman från Maria BK. Ett annat 08-lag som avancerat är Boulesjevikkamraterna Klas Hedengren, Bengt-Åke Håkansson och Markel Sjöström.

– Nu duggar det knappt ett dugg, skämtade Markel Sjöström över mobilen vid tiotiden på lördagsmorgonen.
Då hade hans lag inkasserat en viktoria. Det skulle bli ytterligare två raka. Samtidigt lättade vädret och solen tittade alltmer.

Svårspelade banor
Sjöström beskriver banorna som svårspelade.
– De är lite mjuka, de går upp och ner, har halvstora stenar, så det kan ”plinga”. Men är man avslappnad och inte rädd för att misslyckas kan man lägga bra, konstaterar han.
Han berömmer det trevliga arrangemanget och framhåller även maten.
– Det var grillspett – och specialgrillspett för dem som önskade så, säger han och oset nästan kommer genom telefonluren.

Favoritlaget utslaget
Notabelt är att den rutinerade Quatre Boules-trion – och ett av de stora favoritlagen – Anders Tapper, Leif Ljungsryd och Palle Olsen är utslagna. I den avgörande matchen motHåkan Nordenstein, Stefan Landell och Bengt Berglund förlorade man med minsta möjliga marginal – detta trots att man ledde med 12-3. Hur gick det till? Kvalets tävlingsledare Roland Hydén som tittat på de flesta av dagens matcher beskriver det så här:
– De sköt sig fram till 12-3. Sedan missade de några skott, och sedan missade de även några lägg.
Han tänker efter innan utbrister:
– Fagersjö hade chans att göra en femma!
Då var ställningen 12-8 till Skånelaget. Men i stället för match för Fagersjöarna, som hade behövt göra en ”kalle”, blev ställningen 12-11. I vändan därpå säkrades dock segern för stockholmarna.

Även Sandsbrotrion Carlos Soto, Claes Svensson och Rudolf Jartz torskade i sin avgörande drabbning – mot Gävlelirarna Tommy Åberg, Ann-Kristin Rosen och Viviann Simpsson i La Boule Joyeuse. Resultatet vittnar om en tajt tillställning, 13-11.

Boulesjeviker imponerade
Roland Hydén har höjt på ögonen över boulesjevikers framfart, och han vill speciellt framhäva trion Bernhard Rubinsztajn, Leif Eckerman och Kjell Mattsson. 13-0, 13-4, 13-0 blev deras facit i trippelknocken.

– De gjorde sina klot, förklarar Hydén.

I morgon ska det avgöras vem som ska representera Sverige i Europamästerskapet. Dubbelknocken inleds med följande matcher:
Kjell Andersson 018, Lars Frykberg 018, Kenneth Tengström HED–Carina Janson, Clas Jansson, Simon Cohen CPC
Bernhard Rubinsztajn, Leif Eckerman, Kjell Mattsson BSJ–Tommy Åberg, Ann-Kristin Rosen, Viviann Simpsson LBJ
Markel Sjöström, Bengt-Åke Håkansson, Klas Hedengren BSJ–Håkan Nordenstein, Stefan Landell, Bengt Berglund FPS
Åke Löwbeer, Leif Bäckström, Håkan Engman MAR–Dennis Widell, Göran Sandell, Christer Carlsson BVP

Publicerad: 2012-06-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se