Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nobel lämnar seriespelet

Nobel Petanque har deltagit i det allsvenska seriespelet sedan 1984 men kliver nu av. Klubben som för närvarande ligger i division 1 (södra) får inte tillräckligt många spelare att ställa upp.

Det är bara några dagar kvar tills årets seriespel drar igång. Och nu hoppar alltså Nobel Petanque av och lämnar en lucka i division 1 södra. Klubbens ordförande Sven Jönhede beklagar.
- Jag tycker väldigt synd om dem från tvåan som inte gick upp, men som kunde gjort det om vi inte hade varit där. Det här känns väldigt ledsamt. Vi grundade klubben 1983 och har varit med i seriespelet sedan 1984, säger han.

Nobel Petanque har haft stora framgångar i det allsvenska seriespelet och vunnit elitserien fem eller sex gånger. De ramlade ur elitserien för några år sedan men var nu på väg uppåt igen efter att ha spelat i division 2 förra säsongen.
- På papperet har vi ett lag - vi har till och med ett bra lag - och det var klart sedan flera månader tillbaka vilka som skulle spela. Men det dyker upp andra grejer och boulen kommer i tredje hand. Våra medlemmar prioriterar inte seriespelet tillräckligt högt, säger Sven Jönhede.
- Kanske hade vi lyckats få ihop ett lag nu till helgen i Helsingborg, men vi hade inte lyckats nästa gång och då känns det lika bra att kliva av nu.

Att Sven Jönhede själv är besviken på medlemmarnas prioriteringslista råder det inget tvivel om.
- Seriespelet är det bästa som finns. Efter SM. Där ska man vara med och visa upp sin förening. Jag är ledsen för vår förenings skull. Och för de andra som drabbas av vårt avhopp, säger han.

Division 1 södra kommer i år att omfatta endast fem lag. Någon ersättare för Nobel kallas inte in.
- Inte med så här kort varsel. Det blir en femlagsserie, konstaterar tävlingskommitténs ordförande Pontus Thuresson. 

Publicerad: 2012-06-13

Senast uppdaterad: 2012-06-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se