Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sjöström till EM

Markel Sjöström blir den fjärde landslagsspelaren vid veteran-EM i augusti. De tre klara spelarna och landslagsledningen var helt överens om att just han skulle ta plats i laget.

Simon Cohen, Carina Janson och Clas Janson vann landslagskvalet och kommer därmed att ingå i det svenska landslaget när EM för veteraner spelas för första gången i augusti. När lagets fjärde spelare ska utses sker det i samråd mellan de redan klara spelarna och landslagsledningen. Några långa överläggningar behövdes inte.
- Sportchef Anders Larsson och ja var helt överens med spelarna. Markel var deras förstahandsval och han hade varit vårat också. Så det här blir bra för alla, säger Anders Tapper, ansvarig för veteranlandslaget.

Tapper har idel goda ord att säga om Markel Sjöström.
- Han har dels varit ledare och varit med vid internationella tävlingar förut, dels är han en duktig spelare. Dessutom är han oerhört social.
Sjöström ingick i det trippellag som förlorade landslagskvalets avgörande match mot Cohen, Janson och Janson.
Inför landslagskvalets finalhelg trodde Anders Tapper att det nyblivna landslaget skulle gå vidare till andra dagens spel men inte komma längre än så. Är han förvånad över att det lyckades ta sig hela vägen och vinna?
- De var utslagna ett par gånger mer eller mindre - dels mot Markels lag, dels mot Fagersjö. Men de hämtade upp två rejäla underlägen och gjorde det bra - mycket tack vare Simon som hade flera superbra skott i riktigt pressade lägen. De andra spelade också bra och det är bara att gratulera dem.

Det svenska landslaget borde ha en god chans att ta sig vidare från gruppspelet, tycker Anders Tapper. Spelsystemet är ännu inte annonserat. Det europeiska förbundet, CEP, kommer snart att avgöra hur mästerskapet ska spelas - beroende på antalet anmälda nationer. Minst 19 blir det i alla fall.
- Jag tror att det kommer att vara en tredjedel riktigt bra lag, en tredjedel relativt bra lag och en tredjedel som inte är så bra. Vi hamnar nog i den mellersta gruppen tror jag, säger Anders Tapper.
- Alla de andra nordiska länderna bör vi kunna slå. De lag som kommer från Storbritannien ska vi också slå, liksom Tjeckien. Jag hoppas att vi får något av de lagen i gruppen. Clas och Carina slog tyskarna under Euro Veterans Cup - även om tyskarna sedan vann.
- Belgien och Holland spelar oftast öppen klass och dem är det svårare att ha koll på. Monaco och Spanien kommer väl förmodligen med rätt bra lag, funderar Anders Tapper.
- Jag tror att Markel kan tillföra en hel del till det svenska laget med sina erfarenheter och kunskaper och sitt sätt att vara.

Publicerad: 2012-06-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se