Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Larssons lilleskott tar Strand till final

Morgondagens final i Varbergs Strandcup kommer att spelas mellan Ali Abden Aden, Kenneth Köhalmi, Pablo Patron och Patric Larsson, Jonas Strende, Roger Söder.

Vid ställningen 12-12 såg Lindomes ynglingar Niklas Carlén, Alexander Norin och William Silfverberg ut att ha finalplatsen som i en liten ask. Men nagelbitaren till semifinal var inte över. Det såg Patric Larsson till genom att skjuta lillen död. Och det verkade bli lite för mycket för Lindomespelarnas nerver. Trots att Carlén, och även hans lagkamrater, genom större delen av såväl semifinalen som kvartsfinalen visat ett alldeles bländande läggspel hamnade kloten nu långt ifrån målet. Och Silfverberg lyckades inte upprepa Larssons bedrift att döda lillen för att rädda sig kvar i matchen.
Det var överhuvudtaget ett strålande läggspel i semifinalen - BK Strands Jonas Strende hade fullständig kontroll på kloten och pressade hela tiden Silfverberg till skott, som oftast satt där de skulle. Men det är Strende, Larsson och Roger Söder som vid luchtid imorgon står på finalbanan.

Där finns också Ali Abdi Aden, Kenneth Köhalmi och Pablo Patron, från Sitting Boule och Kärnan. Även deras semifinal blev stundtals spännande - mer spännande än de skulle önskat. Boo SK:s Birgitta Ekroth, Lars Ekroth och Jenny Hamberg såg ett tag ut att kunna upprepa bedriften från kvartsfinalen, där de vände ett rejält underläge till seger.
Stockholmslaget låg i semifinalen under med 1-10 när de så sakteliga började knapra ikapp. Och de kom hela vägen till 9-11 innan Aden, Köhalmi och Patron kunde knipa sina sista två poäng.

I det stora B-slutspelet vann Halmstad Petanks Thomas Finné, Jimmie Olsen och Johan Skagerlund finalen mot Lindomes Stefan Giza, Henrik Hugosson och Stefan Holmström med 13-3.

Publicerad: 2012-06-30

Senast uppdaterad: 2012-06-30

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se