Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Stockholmsveteraner tar över Halland

Det blev stockholmska segrare i de veterantävlingar som inleder Varbergs Strandcup. Såväl i den 156 lag starka dubbeltävlingen Kjells Minne som i den nationella V55-trippeln.

Hela 156 lag samlades för att spela dubbeltävlingen Kjells minne i Varberg på torsdagen. Två av dem gick obesegrade genom den sex omgångar långa monradturneringen. Att paret Kerstin och Tage Sundkvist från Uddevalla SK var det ena är en större överraskning än att Boulesjevikerna Sten Ek och Kjell Mattsson var det andra.
Det blev också stockholmarna som utropades till segrare, eftersom deras klotskillnad på +48 med råge överträffade bohuslänningarnas +29.

Ek och Mattsson tog sig, tillsammans med klubbkamraten Bernhard Rubinsztajn, hela vägen till semifinal också i fredagens nationella trippeltävling som omfattade 53 lag. Där blev de emellertid stoppade av de slutliga segrarna - Bertil Adlivankin och Leif Eklöf från Boulero i lag med Fagersjös Adalbert "Klammer" Kamerer.
I finalen besegrade Adlivankin, Eklöf och Klammer Ronnebys Christer Lilja som spelade tillsammans med Jonny Patron och Roland Bengtsson, BK Kärnan. De sistnämnda hade i sin semifinal besegrat klubbkamraterna från Helsingborg - Rolf Svensson och makarna Inger och Ove Löfgren.

Publicerad: 2012-06-30

Senast uppdaterad: 2012-06-30

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se