Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Från nybörjare till SM på tre veckor

Går det att, som fullständig nybörjare i boule, hitta SM-formen på tre veckor? Den frågan ställer sig två reportrar på Skövde Nyheter och genom att följa deras blogg kan vi alla få svaret - och kanske hjälpa dem på traven.

För att kunna ställa upp i mixdubbeln under SM tecknade Frida Sandgren och Henrik Pettersson i förra veckan licenserna nummer 30295 och 30296. Innan dess hade kollegerna på Skövde Nyheter aldrig spelat boule. Och kanske är det inte så konstigt att de börjar befara att de tagit sig vatten över huvudet.

Nu är de visserligen inga duvungar när det gäller sport och mästerskap. Frida Sandgren blev svensk mästare i ponnytrav 2009 och Henrik Pettersson kan titulera sig brittisk mästare i innebandy efter att ha bott och spelat i London.

Och frågan de nu alltså ställer sig är om dessa erfarenheter räcker för att ha någonting att hämta på banorna när Billingen blir SM-arena för boule. Tre veckor har de på sig för att slipa på formen, tekniken och taktiken. De får viss hjälp av SM-generalen Mattias Thorell som coachar dem när han får tid över från allt som ska fixas inför mästerskapen.

Under förberedelserna gör de båda reportrarna nya upptäckter - som att bouleklot är ett fullgott alternativ till hund - och stöter på nya frågor - vilken outfit är den idealiska bouleklädseln till exempel?

För att följa de underhållande berättelserna från deras väg mot SM är det bara att kika in på deras blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där kan man också lämna tips eller kanske till och med boka in ett träningspass med Boulesveriges färskaste SM-spelare.

Publicerad: 2012-07-04

Senast uppdaterad: 2012-07-04

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se