Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Snart smäller det i Skövde

I Skövde och på Billingen pågår förberedelserna inför SM för fullt. Enligt arrangörsklubbens Mattias Thorell, som i dessa dagar har många järnklot i elden, går de dessutom bra.

Lite tillfällig stress utlöstes av att arrangörerna plötsligt fick kännedom om att grusgrossisten, som ska leverera allt grus till SM, nu tar semester. Gruset behövde hämtas – och härbergeras – en vecka före SM. Det hade Mattias Thorell och hans klubbkamrater inte räknat med, och det hade kunnat ställa till det. Dessbättre visade det sig att inga aktiviteter skulle äga rum på Billingen under veckan och att det gick bra att lämpa av gruset där redan nu. (På bilden ovan syns några av grushögarna på bandyplanen som kommer att förvandlas till centercourt.)

Grus och påsar packas
Under måndagen påbörjar medlemmarna i  Club Boule Bonbon arbetet med att fördela gruset över berget Billingens ytor.
– Vi måste hacka lite sten också har vi märkt – det finns en hel del väl stora stenar på den stora grusytan, berättar Mattias.
Också arbetet med att packa klubbpåsar påbörjas under måndagen. Alla klubbens medlemmar samlas för att hjälpa till med det. Eftersom skövdeklubben lyckats riktigt bra med att ragga sponsorer blir det mer att packa i påsen.
– Programbladet som skulle blivit 32 sidor blev 48 sidor istället, för att alla sponsorer skulle få plats.
De flesta sponsorerna bidrar med pengar till arrangemanget (några med både pengar och varor) och får annonsplatser i utbyte. I programblad och annonser. Huvudsponsorerna syns även på t-shirts.

Riktigt bra mat kostar lite extra
Billingehus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (hotellet) välrenommerade restaurang kommer att laga och servera maten under SM. Några menyer har ännu inte presenterats, men de kommer inom kort. Klart är att det kommer att finnas alternativ för vegetarianer och allergiker – liksom att en lunch, inklusive kaffe och alla tillbehör, kommer att kosta 95 kronor.
– Går man ut och käkar lunch i Skövde kostar det så mycket. Och Billingehus luncher har ett ordinarie pris på 135, tror jag. Det här blir buffélunch där man kan äta tills man blir mätt, säger Mattias.
– Jag förstår om man har synpunkter på priset – men jag tycker att det är bättre att servera riktigt bra mat och få kritik för priset, än att få kritik för att maten faktiskt inte är bra.
Som vanligt finns alternativ till restaurangens mat i form av hamburgare, korv, smörgåsar.
Den enda försäljning arrangörsklubben själv har hand om är den mer kafélika – godis, kakor och kaffe. Priset för en kopp kommer att ligga på tio kronor, meddelar Mattias, och servering finns vid både centercourt och Hagenstugan.
– De vanliga mjukglassgubbarna kommer förstås också.

Levande musik varje kväll
Restaurangen kommer även att bjuda på levande musik varje kväll. Trubadurer kommer att bjuda på blandade kompositioner i baren alla aftnar utom måndagens. Då har arrangörsklubben istället sett till att det blir livemusik från ett helt femmannaband. Efter invigning och finalspel i mixtrippeln spelar Lasse Franck & hans muskler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Blå hallen på hotellet.
För den som vill ha mer än boule, mat och musik finns det fiskesjöar och motionsspår på bergets topp. Och Billingebadet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – en anläggning som ska vara barnvänlig. För barnen kommer det också att finnas hoppborg.
– Och jag hoppas att vi får ponnyridning här uppe också, säger Mattias.
Som vanligt finns Boulebutiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på plats för att sälja klot och andra bouleartiklar. En nyhet för i år är att CC Sport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. också kommer att sälja sportkläder – och tröjtryck. Den som vill ha ett särskilt tryck på sina klubbkläder kan alltså ta med en mall eller förlaga och få det ordnat på plats.

Lång SM-semester
Mattias Thorell låter både nöjd och entusiastisk när han talar om klubbens SM-arrangemang. Allt går så här långt som det ska. Vilket det med all säkerhet inte hade gjort om inte Mattias – och hans klubbkamrater – lagt stora mängder tid och möda på förberedelserna. Nu är Mattias tillbaka på jobbet under en vecka innan SM drar igång. Innan dess har han haft två veckors semester, som till stora delar ägnats åt det kommande mästerskapet. Lite annat har han ändå hunnit med, lovar han.
– Man kan ju ta med sig mobilen och sköta telefonerande och e-postande även om man reser bort. Men visst tar ett SM-arrangemang mycket tid. Fast jag tycker ju att det är jävligt kul också.

Publicerad: 2012-07-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se