Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Direktutslagning i mixtrippeln

Mixtrippeln som inleder SM avgörs genom direktutslagning i V65 och öppen klass, till skillnad från övriga grenar och klasser som spelas med poolspel. Direktutslagning betyder i det här fallet verkligen direktutslagning.

V55 och juniorklassen, som inte omfattar lika många lag, spelar poolspel också i mixtrippeln. Men för V65 och öppen klass är det alltså direktutslagning som gäller i SM:s första gren.

Det innebär att man kan vara utslagen redan efter första matchen. Det finns inget B-slutspel eller motsvarande - det lag som förlorar den inledande matchen är utslaget ur tävlingen. Det lag som vinner möter det vinnande laget i "poolens" andra match. Förlorarna i detta vinnarmöte är utslagna medan vinnarna går till sekretariatet och rapporterar sina vinster. Det är med andra ord BARA poolettorna som går vidare från "poolspelet" (som alltså inte är något poolspel).

- Vi måste använda direktutslagning när det är så pass många lag som i de här klasserna. Annars hade vi nog varit tvungna att förlänga SM med en dag, säger tävlingskommitténs ordförande Pontus Thuresson, som fortsätter:
- Det finns flaskspelsbiljetter i SM-häftet. Blir man utslagen tidigt kan man alltid passa på att utnyttja en sådan.
Mattias Thorell, projektledare för årets SM, lovar att det ska finnas möjligheter att spela flaskspel redan tidigt på söndagen. Kanske får vi se det SM-historiens största flaskspel redan under årets första SM-dag?

Publicerad: 2012-07-12

Senast uppdaterad: 2012-07-12

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se