Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sibirien och Coccinelle till final

Landslagsspelarna Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson, Coccinelle PC, ställs mot sin förbundskapten Anders Larsson och hans sibirier i den första öppna SM-finalen.

Anders Larsson, förbundskaptenen, spelar i första SM-grenen - mixtrippel - tillsammans med Tove Naess och Kenneth Öttenius. Och de hade en bra första dag på SM i Skövde. De slog i åttondelsfinalen ut landslagsspelarna Thomas Wiede och Emma Bergström som bildade lag med Johan Skagerlund (Halmstad Petank). I kvartsfinalen mötte de Lindomes unga herrar Niklas Carlén och William Silfverberg med Maria Wallman och vann igen.
I semifinalen som avslutade kvällen fick förbundskaptenen möta ännu en av sina landslagsspelare - Sitting Boules Ali Abdi Aden. Trippeln med Lotta Brohult och Kenneth Köhalmi verkade het hela dagen. När kylan lagt sig över Skövde framåt kvällen verkade den emellertid smitta av sig också på spelarna, som redan från början hamnade ett par steg efter Sibirien i Stockholmsderbyt.


I den andra öppna semifinalen spelade ytterligare ett lag från Sibirien CP - fjolårssegrarna Filip Goldéus, Susanne Johansson och Albin Plantin. De mötte landslagstrippeln från Malmö och Coccinelle - Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson. Stockholmarna hade hela tiden övertaget och verkade gå en seger till mötes. Men när malmöiterna i underläge 7-12 sopade hem en femma blev det plötsligt strid på kniven.
I den sista och avgörande rundan spelades högklassig boule - inte minst av Filip Goldéus, som sköt två carreauer, och Albin Plantin som satte sina bägge skott. Liksom av Rickard Nilsson, som i extremt pressat läge - då lagen bara hade två klot kvar vardera och Sibirien en riktigt fin poängkula på plats bara någon dryg decimeter från lillen, placerade sitt sista klot precis på lillen.
Kalle från Goldéus och det såg ut som om matchen var över. Den sista skånska kulan, från Jessica Johansson, blev alldeles för hård - men drog med sig lillen, som stannade bara någon decimeter från klotet. All press på Susanne Johansson, som la matchens sista klot marginellt för långt, så att det precis rullade förbi poängplats.
Det kändes inte som en helt välförtjänt seger för Coccinelle efter den tursamma sista poängen.


I V55-klassen förlorade landslagsspelarna Clas och Carina Jansson, med Ronny Qvarfordt (Coccinelle PC) sin semifinal mot Boule von Platens Sandell, Widell, Widell. I finalen imorgon kväll möter de Flinck, Klintgren och Lundberg, BK Knuff.

V65-finalen går mellan Derring och Liljeqvist, BK Fjädern, och Varbergs Johansson, Johansson, Olausson.

Innan dess kommer juniorerna att ha gjort upp om det första SM-guldet. Och det går antingen till Gränna - genom Isabelle och Pierre Alstander samt Petter Svensson - eller Örebro, tack vare Sörbyängens Paul Johansson, Ivar Liljegren och Cajsa Qvarnström.

Publicerad: 2012-07-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se