Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Första guldet till Coccinelle

Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson, Coccinelle PC, är svenska mästare i mixtrippel. Finalmotståndarna från Sibirien CP hade inte mycket att säga till om.

När årets första SM-finaler spelades på måndagskvällen var det mixtrippel som stod på programmet.
I den öppna klassen mötte landslagsspelarna från Coccinelle - Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Jessica Johansson - sin förbundskapten Anders Larsson, som spelade tillsammans med förra landslagsspelaren Tove Naess och comebackande Kenneth Öttenius. Och om det kändes en smula snopet när Coccinelle kvällen före slog ut Larssons klubbkamrater - Susanne Johansson, Albin Plantin och Filip Goldéus - i semifinalen med en tursam sista kula, som fick ett långt bättre öde än den förtjänade, var segern i finalen allt annat än oförtjänt.


Välförtjänt SM-guld till Skåne
Till en början höll stockholmarna någorlunda jämna steg med skåningarna - även om det hela tiden var de sistnämnda som förde spelet. 3-1 blev till 3-2, 4-2 och 4-3. Då plockade Coccinelle hem en fyra och utökade ledningen till 8-4.
I rundan efter blev sibirierna tomma efter två spelade kulor från Coccinelle. Med poäng på plats och fyra klot kvar på hand hade malmöklubben redan då chansen att avgöra. Joachim "Pimmen" Andersson blev emellertid rejelt kort med sitt första lägg och stannade en och en halv meter för tidigt. Andra klotet fick han in, varpå Rickard Nilsson säkert la in sitt första innan han missade det andra lägget. 11-4.
När Pimmen därefter ville kasta ut lillen för att spela på tio meter misslyckades han tre gånger i rad och var tvungen att överlåta lillekastet på sina motståndare. Tove Naess la den kort, bara lite drygt sex meter.
Pimmen levererar ett finfint förstalägg, fem centimeter vänster om lillen. Öttenius kliver in i ringen, skjuter en klockren carreau och tar över den välplacerade poängen. Jessica missar sitt skott. Pimmen lägger en kula sex decimeter höger om lillen. Sedan kliver Rickard Nilsson in i ringen och lyckas klossa lillen med ett magiskt vackert lägg. Anders Larsson försöker spela isär klot och lille, lyckas sånär - men hans kula hoppar över lillen. Då väljer Sibirien att skjuta istället, men Öttenius missar. Och plötsligt är stockholmarnas övertag i rundan förbytt till ett krisläge. Anders Larsson missar också skott och Tove Naess lägger på tok för kort - sex decimeter framför.
Jessica Johansson skjuter sedan bort sibiriernas tvåa och säkrar SM-guldet.

Guld till Varberg och Örebro
I V65-klassen gick SM-guldet till Varberg. Kenneth Johansson, Lennart Johansson och Birgitta Olausson visade ingen som helst pardon och körde helt över motståndarna från Fjädern BC. 13-1.
Guldmedaljörer i juniorklassen blev Paul Johansson, Ivar Liljegren och Cajsa Qvarnström, Sörbyängen IF, efter att ha gjort en imponerande vändning. De vände ett underläge med 1-7 mot Grännas Isabelle Alstander, Pierre Alstander och Petter Svensson till seger med 13-7.


...och Motala
V55-klassens final blev en jämn och spännande uppgörelse mellan Boule von Platens Göran Sandell, Dennis Widell och Marie Widell å ena sidan och Bernt Flinck, Kjell Klintgren och Kerstin Lundberg, BK Knuff. Matchen böljade fram och tillbaka. Först hade Boule von Platen ledningen, sedan Knuff och till sist stod det elva lika. Två jämna omgångar till blev det. Båda slutade med en poäng till von Platen - som knep SM-guldet.

Idag spelas det singel under dagen och ikväll blir det finaler i mixdubbel.

Publicerad: 2012-07-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se