Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Singelguld till Ödenäs, Sörbyängen och Coccinelle

Jack Jansson-Carlsson, Ödenäs IF, Ivar Liljegren, Sörbyängens IF, och Hugo Åkesson, Coccinelle PC, är svenska mästare i singel.

Juniorfinalen blev en intern uppgörelse mellan Alingsåskillarna Jack Jansson-Carlsson och Erik Oskarsson. Jack hade ledningen större delen av den jämna matchen och lyckades till slut också vinna med 13-10.

De båda andra singelfinalerna blev ännu jämnare. Saga Wahlberg tog ledningen i den yngre juniorfinalen med 5-0, men sedan gick Ivar Liljegren ikapp och förbi. Saga knaprade tillbaka och hennes underläge blev till tolv lika. I den avgörande omgången knep Ivar Liljegren den sista poängen och titeln svensk mästare.

I miniorfinalen tog Hugo Åkesson ledningen med 12-5 över Lava Franck, Gothenburg Boule Bangers. Lava krigade sig emellertid kvar i matchen och vände underläget till tolv lika. I den allra sista rundan lyckades hon dock inte få med sig poängen och SM-guldet går till Hugo Åkesson.

Publicerad: 2012-07-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se