Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

SM-guld till skrällen från Hällesåker

Therese Sjöström och Fredrik Holmqvist är svenska mästare i mixdubbel. Det är också Inger och Ove Löfgren, BK Kärnan, liksom Leif och Iwona Eriksson, Boulero.

Att Hällesåkers IF skulle stå överst på prispallen i öppen klass var det inte många som förväntat sig. Inte ens Therese Sjöström själv.
- Att vi skulle gå vidare till andra dagens spel trodde jag.
Det blev en lång andra dag. Inte förrän närmare tio på kvällen var den över - och då hade Therese tillsammans med Fredrik Holmqvist lyckats bärga guldet. Vad berodde det på egentligen?
- Jag vet faktiskt inte. Kanske på att vi spelade bra, säger Therese Sjöström.


Spelade bra gjorde de onekligen. Annars slår man inte spelare som Lotta Brohult och Niklas Marklund eller Carina Jansson och Rickard Nilsson. Den skönaste segern var ändå en annan, enligt Therese Sjöström.
- När vi vann över Jonas Jacobsen och Matilda Boström i kvartsfinalen kändes det fint.

För motståndet i finalen svarade - också något oväntat - Jannica Nilsson och Carl-Johan Möller, Åstorp. Jannicas läggspel var alldeles briljant under dagen, men i finalen räckte det inte till mer än sex poäng och en silvermedalj.

Att makarna Inger och Ove Löfgren skulle stå på centercourt som representanter för BK Kärnan i V65-klassen var ingen överraskning. Men i semifinalen mot Gunilla och Lars-Åke Simonsson, BK Knuff, fick helsingborgarna problem. De låg under rejält när paret från Halmstad hade chans att göra slut på matchen. Förmodligen var det nervositet som satte käppar i hjulet - efter fem missade klot stannade Knuffspelarna på tio poäng. Och då tog makarna Löfgren tag i det hela - så några fler poäng blev det inte till Simonssons.
I finalen svarade Christina och Jan Ahlberg från Dalsjöfors för motståndet, fick sex poäng och silvermedaljer.

V55-klassen bjöd också på dramatik. I den ena semifinalen blev det stockholmsderby mellan Bouleros Leif och Iwona Eriksson och Boulesjevikerna Anita Dahlérus och Pelle Carlsson. Boulesjevikerna hamnade i ett rejält underläge, 2-11, innan de påbörjade en vändning som gjorde att matchen varade längre än någon annan. Längre än till tio poäng kom dock inte Boulesjevikerna. Bouleroparet gick till final mot Quatre Boules Anna Draca och Mats Lindén, vann även den och är numera svenska mästare.

Publicerad: 2012-07-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se