Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska singelmästare

Malin Rosquist, Kävlinge, Åke Löwbeer, Maria BK och Assar Lindkvist, Luleå, är de vuxna spelare - utöver Jonas Jacobsen, BK Kärnan - som är svenska mästare i singel.

Båda finalisterna i damklassen hade tagit sig dit via tuffa och långdragna semifinaler. Anne-Marie Carlsson, Halmstad Petank, mot klubbkamraten Rebecka Bergström. Kävlinges Malin Rosquist mötte Jeanette Kjaer från Gothenburg Boule Bangers.
Uppenbarligen tog semifinalen mer på Carlssons krafter än på Rosquists - för väl i final var det inget snack om vem som skulle ta hem mästartiteln. Malin Rosquist vann med 13-3.

Åke Löwbeer från stockholmsklubben Maria hade det också kämpigt i sin semifinal, i V55-klassen, mot Kjell Andersson, 018, Uppsala. Till slut lyckades han vinna med 13-12 och fick spela final mot Klaus Grossmann, Varberg. Även den matchen slutade med seger för Löwbeer som numera är svensk mästare.

I V65-klassen fick hemmapubliken till sist inse att deras man i finalen, Rolf Claesson från arrangörsklubben Bonbon, där mötte sin överman i form av Luleå BK:s Assar Lindkvist som också han kan titulera sig svensk mästare.

Bilder finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2012-07-19

Senast uppdaterad: 2012-07-19

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se