Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Halmstad tar sista SM-guldet

Patrik Andersson och Thomas Wiede vinner den sista finalen under årets SM-vecka. Joachim Andersson och Jessica Johansson svarade för motståndet.

Till en början såg det ut som om Halmstad Petank snabbt skulle avgöra finalen och kassera in det sista SM-guldet. Via en fempoängare tog Halmstadspelarna ledningen med 9-2. I rundan efter lägger Coccinelle sitt sista klot på lillen när Halmstad har tre klot kvar. Men de bommar de två första skotten och träffar först med det tredje så att det blir en ny vända.

Och sedan skulle det dröja innan det blev fler poäng till Halmstad. Patrik Andersson, som i semifinalen spelade ett alldeles fantastiskt läggspel, fick inte längre till det på samma eleganta sätt. Thomas Wiede var lite svajig genom både semifinal och final (till skillnad från kvartsfinalen, där landslagskollegan Albin Plantin tillsammans med Robin Johansson fick stryk med 13-0).
Joachim Andersson hade också problem med läggspelet, medan Jessica Johansson var rätt stabil och Coccinelle kom tillbaka. Hela elva poäng blev det till Malmöklubben innan Halmstad kom in i matchen igen genom att ta en trea. I rundan efter den såg det ut som om Coccinelle skulle kamma hem guldet. När Wiede till slut lyckades lägga in den sista Halmstadkulan hade Coccinelle tre klot kvar. Jessica missade skottet och det gjorde även Joachim med sin första kula. Med den andra satte han dit en raspkalle och förtjänade därmed egentligen att få spela ytterligare en omgång. Hans klot vek emellertid av några centimeter för långt efter träffen och Halmstad fick ändå den poäng de behövde för att bli svenska mästare.

Därmed kan Halmstad Petank i nästa vecka åka till Belgien och Europacupen med stärkt självförtroende.

Veteranklassernas svenska mästare heter Roland Bengtsson och Jonny Patron (BK Kärnan) respektive Ronny Björkman och Christer Larsson (Quatre Boules)

Publicerad: 2012-07-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se