Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Marklund, Silverberg och Aden tar guldet

Sitting Boule tar det tyngsta guldet av dem alla - det i öppen trippel. Inte minst tack vare Niklas Marklund som med säker hand lotsade sitt lag genom fredagens matcher.

Stockholmarna i Sitting Boule kan möjligen ha känt sig lite missnöjda med årets SM före gårdagen. Dittills hade de inte klivit in i några finaler på centercourten - trots att flera av klubbens bästa spelare verkade vara i ypperlig form. Men ett SM-guld i trippel kompenserar det mesta. Slår allt.

I semifinalen slog Hasse Silverberg, Niklas Marklund och Ali Abdi Aden ut de regerande svenska mästarna från Halmstad - Patrik Andersson, Jimmy Löf och Thomas Wiede. Redan då kändes det nästan som att guldet var bärgat.
I den andra semifinalen mötte Lindomes ynglingar Niklas Carlén, Alexander Norin och William Silfverberg det ständigt stretande laget från Gränna, som i år lyckats ta sig hela vägen till semi, Sten Alstander, Conny Plantin och Stephane Zaklada.
Lindome vann välförtjänt och fjortonårige William Silfverberg tog tillsammans med sina båda nittonåriga lagkamrater plats i finalen.

Väl där gjorde Niklas Carlén en mycket fin insats genom att hålla ihop laget, uppmuntra sina medspelare och själv stå för ett snyggt läggspel - det behövdes i den sena och kalla kvällen. Temperaturen gjorde - möjligen i kombination med den långa dagen - att exempelvis Alexander Norin fick svårt med sitt skytte.

I det andra laget var det också Niklas som hade kaptensrollen. Och med sin rutin klarade han uppdraget ännu bättre än sin namne från Lindome. Niklas Marklund svarade för dagens klart mest imponerande insats - höll huvudet kallt, visade sina lagkamrater vad som behövde göras och gjorde själv inte många misstag när det blev hans tur att lägga eller skjuta.
Med en så säker mittspelare kunde den nitton år gamle landslagsspelaren Ali Abdi Aden och den gamla räven Hasse Silverberg, som båda skötte sig utmärkt i sina roller, välförtjänt erövra sina första SM-guld i öppen trippel. 

Publicerad: 2012-07-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se