Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Spelade SM-final med vänsterhanden när axeln gick ur led

Johan Berntsson, Ödenäs IF, tog sig tillsammans med Jack Jansson-Carlsson till juniorernas semifinal i dubbel. Där drog han axeln ur led, men tog sig ändå till en SM-final som han fick spela med vänsterhanden.

Den högerhänte Johan Berntsson lyckades när han drog iväg ett skott under semifinalen att samtidigt dra sin axel ur led. När han kom rusande till juniorernas förbundskapten, som till vardags är sjukgymnast, kunde han knappt andas på grund av smärtan.

Förbundskapten Henri von Eggers Patron drog axeln till rätt plats igen och Berntsson kunde ställa upp i finalen. Fortfarande hade han emellertid för ont för att använda sin ordinarie kastarm och fick använda vänsterhanden istället.
Det räckte inte till ett SM-guld, men en silvermedalj kan nog också fungera som plåster på ledvärken.
Svenska mästare i juniorklassen blev istället Tobias Svensson och Simon Åkesson, Coccinelle PC. 

Publicerad: 2012-07-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se