Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Juniorernas EM-lag klart

Daniel Eriksson, Jack Jansson Carlsson (bilden), Simon Åkesson och William Silfverberg. Det blir de juniorspelare som kommer att representera Sverige vid EM i Ghent i november.

Förbundskapten Henri von Eggers Patron meddelade under SM-veckan att han bestämt vilka spelare som åker till EM för Sveriges räkning.
Daniel Eriksson, 16 år ifrån Coccinelle PC, Jack Jansson Carlsson, 17 år ifrån Ödenäs IF, Simon Åkesson, 17 år ifrån Coccinelle PC och William Silfverberg, 14 år ifrån Lindome BK. (Daniel och William hinner bli 17 respektive 15 år innan EM går av stapeln.)
- Nu hade jag visserligen inte så mycket att välja på - det är bara de här fyra spelarna som har skött sin träning enligt de krav jag satte upp inför säsongen, säger Henri.

Men även om förbundskaptenen har anledning att känna sig missnöjd över att det inte är fler juniorer som tränar ordentligt är han mycket nöjd med att det är just den här kvartetten som gjort det.
- Jag hade valt dem ändå. De har gjort bra resultat. I Hedebo, som ju är en stor internationell tävling, stod de allihop i semifinal - det är imponerande.

Under SM stod de blivande EM-spelarna också på prispallen flera gånger. William Silfverberg var med och tog silver i den öppna klassens trippel - vilket också måste betraktas som imponerande. Dessutom tog han sig till ytterligare två kvartsfinaler i samma klass. Simon Åkesson blev guldmedaljör i dubbel för juniorer, där Jack Jansson Carlsson fick silver. I singeln var det däremot Jack som stod överst på prispallen.
- Det ska bli skönt att ha en ren läggare som Jack i laget. Det är läggspelet som avgör mästerskapen, säger Henri. 

Publicerad: 2012-07-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se