Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Halmstad vidare i Europacupen

Halmstad slår favoriterna Belgien på deras egen hemmaplan - och är därmed klara för för Europacupens andra omgång. Troligtvis innebär det att det franska cuplaget kommer till Halmstad i oktober.

Sveriges representanter i Europacupen, Halmstad Petank, slår de belgiska cupvinnarna - tillika favoriterna - i cupens första omgång och kommer därmed att vinna grupp C.

Förutsatt att Frankrike vinner grupp A - som de bör göra - innebär det att det franska cuplaget kommer till Halmstad för att göra upp om finalplatserna den 19 oktober.

- Sitter du ner, frågar Lasse Finné när han ringer upp för att rapportera på lördagskvällen.
Jag sätter mig.
- Vi vann. 3-2.
Det stod 1-1 efter trippelmatcherna.
Patrik Andersson och Pontus Thuresson vann sin dubbel med 13-3. I mixdubbeln sköt Emma Bergström hem en femma i sista vändan, så att Halmstad vann den med 13-8. Och då spelade det ingen roll att svenskarna blev helt överkörda i den tredje dubbelmatchen.

Sverige kommer att bli gruppsegrare. Belgien är enda hotet - och där vinner Sverige på inbördes möte. Vinnaren i grupp C står värd för omgång två, den 19-21 oktober. Om Frankrike har gjort sitt jobb och vunnit grupp A betyder det att det franska laget då kommer till Halmstad.
Danmark kommer också - eftersom de blev tvåa i grupp B, efter Italien.
Av Lasse Finné är det svårt att få reda på så mycket mer av vad som hänt i Belgien. Han tror knappt att det är san att Halmstad vunnit.
Men det är det. 

Publicerad: 2012-07-28

Senast uppdaterad: 2012-07-28

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se