Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Istanboule lämnar seriespelet

Jönköpingsföreningen Club Istanboule kliver av seriespelet i den öppna klassen. Division 2 Östra består därmed av bara fem lag resten av säsongen.

Klubben får inte ihop tillräckligt med spelare för att resa till säsongens andra seriesammandrag i Uppsala. Den orsaken kan verka en smula besynnerlig med tanke på att föreningen har 66 licensierade medlemmar.

– Det är inga veteraner som vill ställa upp i det öppna seriespelet när nu några av seniorerna har hoppat av, förklarar styrelsens Mats Bertilsson.
Hur det kommer sig är han inte säker på.
– Jag vet inte riktigt. Våra veteraner börjar bli lite till åren – vi har inga i V55-klassen, de är 65 plus hela högen. Och vi har bara ett lag i veteranallsvenskan också nu – för några år sedan hade vi fyra.

Janne Johansson är en av Istanboules skickliga spelare i den öppna klassen. För honom innebär den här utvecklingen stora bedrövelser.
– Det är jättetråkigt. Men det är ett sådant manfall – vi var bara tre nu till Uppsala. Morgan Frick och Eva Sveen från Gränna la av helt plötsligt. Edward Karp är på semester i Frankrike, Kristian Eklund är också bortrest. Förra gången hade vi ett par veteraner med, men de meddelade att de inte orkar.
Konsekvenserna blir att också resterande öppna spelare kommer att överge klubben.
– Jag flyttar på mig, säger Janne och fortsätter:
– Edward pluggar här i Jönköping men blir färdig nästa år. Hittar han inget jobb här sticker han nog uppåt Umeå igen. Erik Jansson som spelade för oss är färdig med sin läkarutbildning och skulle till Åland för att göra AT-tjänst. Kristian Eklund kommer säkert att gå till Kärnan eller Sitting Boule.
– Det är riktigt tråkigt. Jönköping ligger så bra till och vi har både inomhus- och utomhusbanor.

Förhoppningsvis har utvecklingen vänt om något år eller två.
– Vi har några ungdomar som är på gång, berättar Mats Bertilsson.
– Vi får hoppas att det kan bli något med dem framöver.

Istanboule får nu betala en extra startavgift och tvingas att börja från seriesystemets botten om de återkommer till det öppna seriespelet. De matcher som Istanboule spelade vid det första seriesammandraget räknas bort och tabellen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är nu uppdaterad.

Publicerad: 2012-08-03

Senast uppdaterad: 2012-08-03

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se