Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nästan alla förhandsfavoriter till slutspel

Le Petit Knäred, Lindome och Sibirien tar hand om de sista slutspelsplatserna i årets elitserie. Det står klart efter det andra seriesammandraget som i helgen spelades i Uppsala.

Ingen av Stockholmsklubbarna lyckades ta någon av de mer ovissa platserna till årets elitserieslutspel. Varken Sitting Boule, Boulero, Boo eller Boulesjevikerna är med och slåss om den allsvenska segern. Stockholmarna får sätta sitt hopp till Sibirien CP som hamnade på sjätteplats och därmed gick till slutspel, som sista klubb. Förhandstipsen placerade sibirierna högre upp i tabellen – men nu är de i vilket fall som helst med i slutspelet.

Seriespel inte Sitting Boules styrka
Sitting Boule är en Stockholmsklubb som haft stora framgångar i olika tävlingar de senaste åren. I seriespelssammanhang lyser placeringarna emellertid med sin frånvaro. Så även den här säsongen alltså – klubben slutar på åttonde plats, har därmed säkrat en plats i elitserien även nästa säsong och spelat färdigt för i år. Att Sitting Boule vid det andra seriesammandraget saknade så tunga namn som Kenneth Köhalmi, Lotta Larsson, Maths Lind och Niklas Marklund kan förklara att det inte blev så många vinster. Uppenbarligen är klubbens trupp inte tillräckligt bred för att den ska ha råd med sådana frånfällen.

Knäred imponerar
Istället blir det den pålitliga västkustklubben Lindome BK som, ännu en gång, blandar sig i slutstriden. Göteborgarna hamnade lite på efterkälken efter det första sammandraget, men jobbade sig nu under det andra ikapp och landade på en femteplats.
Därmed blir det i stort sett de lag man redan på förhand kunde förvänta sig som nu gör upp om det allsvenska guldet. Med ett undantag:
På fjärdeplats hamnade Le Petit Knäred. Ett resultat som är överraskande bra – kanske överraskar det till och med spelarna själva. Klubben har just kommit upp till elitserien från division 1 och deras återkomst i högsta serien är minst sagt lyckad.

Topptrion oförändrad
Malmöklubben Coccinelle PC lyckades med hjälp av sina skickliga juniorer gå upp till förstaplatsen och Halmstad Petank föll – trots avsaknaden av de skickliga skyttarna Jimmy Löf och Thomas Wiede – inte längre än till andra plats. Helsingborgsklubben BK Kärnan släppte inte sin tredjeplats och det är alltså dessa sex klubbar som den 8-9 september gör upp om elitseriesegern.

Många skåningar i kvalet
I tabellens nedre ända hamnar BK Strand Hjo, Boulero, Boulesjevikerna och Ronneby. De klubbarna kommer i september att kvala mot de bäst placerade lagen i division 1. Detta kvalspel avgör vilka lag som spelar i elitserien nästa säsong.
Från division 1 norra har Lejonkulan och Gränna chansen att ta sig upp. Från söderettan är det Åstorp och La Boule d’Or som kvalar. Malmöklubben La Boule d’Or slog göteborgarna i Skatås med mycket liten mariginal – klubbarna fick lika många poäng och hade samma matchkvot, det blev därmed klotdifferensen som avgjorde till skåningarnas fördel.

Publicerad: 2012-08-15

Senast uppdaterad: 2012-08-15

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se