Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Spanien vinner lyckat EM

Det var egentligen inget snack om vilket lag som skulle vinna den välspelade finalen. Spanien slog Tyskland och är den första europeiska veteranmästaren.

Det spanska veteranlandslaget - Antonio Lopez, Luis de los Reyes och Vicente Cabrera - är europeiska mästare. I finalen, som bjöd på många välspelade kulor - och inte minst ett stort antal skott, var de det solklart bättre laget och besegrade Tyskland med 13-3. 

Ändå var det flera gånger nära att Spanien åkte ut. De fick stryk av Polen - det lag som slutade sist av alla - i sin öppningsmatch, men gick vidare tack vare en vändning mot Monaco.
Mot England i kvartsfinalen spelade spanjorerna slarvigt och riskabelt - men England missade sin chans att göra slut på spanjorerna. Och i semifinalen, där Spanien återigen ställdes mot det mycket skickliga laget från Monaco, låg de under med 7-10 när Monaco plötsligt spelade riktigt uselt en vända och gav sina motståndare en bjudning - Spanien tog tillfället i akt och högg sex poäng.

Standarden på EM för veteraner är - i och med detta synnerligen välarrangerade mästerskap - satt på en hög nivå. Allt har fungerat och det finns ingenting att klaga på. Maten har varit både god, nyttig och varierad. Transporterna mellan banorna och hotellet har flutit felfritt. Den danske speakern talar föredömlig både franska och engelska. Samtliga tider har hållits.

Nästa gång, om två år, hålls mästerskapet förmodligen i Tyskland (annars i Sverige) och då har tyskarna en hel del att leva upp till. Säkert drömmer de också om en revansch i finalen.

Publicerad: 2012-08-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se