Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige ute trots fint spel

I kvartsfinalen mot Tyskland tog EM-äventyret slut för Sveriges del. Lite snopet känns det, efter den strålande gårdagen då Sverige var det enda obesegrade laget. Ändå är det svårt att vara besviken.

Redan innan dagens spel startade stod det klart att svenskarna skulle behöva höja sig ett snäpp för att lyckas. Dagens motståndare är mer utmanande än gårdagens. En seger mot tyskarna i kvartsfinalen skulle innbära en gynnsam semifinal - mot Finland eller Tjeckien.

Nu lyckades svenskarna inte att komma upp till den nivån. Markel Sjöström spelade snudd på felfritt och var den stabilaste spelaren i det svenska laget under kvartsfinalen. Simon Cohen skötte sig också som han skulle. Clas Janson var emellertid inte i samma briljanta form som under gårdagen. Den här gången missade han för ofta ett av sina båda lägg och därmed pressade svenskarna aldrig tyskarna.
Tyskarna å sin sida gjorde inte många misstag. Det var ett riktigt starkt lag som slog Sverige i en match som var betydligt jämnare än vad siffrorna, 13-2, visar.
Cohen hade oflyt med de skott han tvingades skjuta på tretton-fjorton meters avstånd. Det ena missade precis, liksom det andra som seglade just över den tyska kulan och plockade bort den svenska bakom.
Dessutom gjorde han i sista rundan två riktigt fina skott på lillen. Det första missade med mycket liten mariginal och det andra träffade - ändå gick lillen inte död.
Tyskarna hade mariginalerna på sin sida - lillen hamnade i bra position för deras del när den följde med skotträffar över banan - och det är svårt att se vad svenskarna skulle gjort annorlunda.
Därmed känns det - trots att man önskar att det nu var Sverige som spelade semifinal mot Finland - som en fin insats av det välspelande svenska laget.

Publicerad: 2012-08-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se