Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Org.nr och pg/bg i IdrottOnline

Vi vill uppmana de föreningar som ännu inte lagt in sitt organisationsnummer i IdrottOnline att göra detta snarast. Vi vill även uppmana er att lägga in föreningens pg/bg-nummer i IdrottOnline. Detta gäller alla föreningar, även de som redan har lagt in sitt organisationsnummer.

Våra distrikt och föreningar har under den senaste tiden arbetat hårt med att registera organisationsnummer i IdrottOnline. Det är glädjande att se att antalet registrerade ökar och vi hoppas nu på att ni även lägger in era pg/bg-nummer så snabbt som möjligt.

 

Förbundet har tidigare informerat om vikten av att ha ett organisationsnummer registrerat hos Riksidrottsförbundet. Det är även viktigt att föreningen registrerar sitt pg/bg-nummer i IdrottOnline. Anledningen till detta är att RF kommer att basera sina bidrag till specialidrottsförbunden på antalet registrerade föreningar. För att räknas som en registrerad förening ska föreningen ha lagt in sitt organisationsnummer samt sitt pg/bg-nummer i IdrottOnline. Om inte SBF:s föreningar är registrerade får vi inte lika mycket bidrag som tidigare och detta får konsekvenser i alla led.

 

Att skaffa organisationsnummer kostar ingenting. Man fyller i Skatteverkets blankett och skickar in den. Till ansökan ska bland annat stadgar och protokoll från bildandemötet bifogas. Kontakta kansliet om ni har problem med att få fram dessa handlingar. Vi har stadgar och protokoll arkiverade för de allra flesta av våra föreningar.

 

När ni har fått numret är det lätt att registrera det i IdrottOnline. Föreningens administratör loggar in på klubbens sida i IdrottOnline och klickar på fliken "Föreningsinfo". Därefter på "Ändra uppgifter" och "Organisationsnummer". Bocka ur rutan "Organisationsnummer saknas" och fyll i numret. När numret är ifyllt klickar man på "Uppdatera" och är klar.

 

Har föreningen ännu inte någon IdrottOnline-sida måste föreningen skaffa en sådan. Hur man gör står i den här manualen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2012-08-21

Senast uppdaterad: 2012-08-21

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se