Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Cajsa spelar i Frankrike

Cajsa Qvarnström, 15 år gammal junior från Sörbyängen, åker till Frankrike för att spela med det svenska damlandslaget.

Emma Bergström skulle egentligen åkt till den internationella tävlingen i Sevran, Frankrike, till helgen, tillsammans med andra spelare ur damlandslaget - Jenny Hamberg, Jessica Johansson och Anna Theander - men har lämnat återbud.
- Hon har för mycket med skola och sådant, säger förbundskapten Anders Larsson, som beklagar hennes beslut.
- Jag tycker att det är tråkigt. Jag vill jobba långsiktigt med den här gruppen och det hade varit en bra erfarenhet för Emma (18 år gammal) inför nästa år, då det ska spelas både NM, dam-VM och U23-EM.

När Emma lämnat återbud gick frågan först till Rebecka Bergström, som tillsammans med de andra Sevran-spelarna ska spela dam-EM i november.
- Hon var redan uppbokad på annat - fullt förståeligt, menar Anders Larsson, som då istället vände sig till Cajsa Qvarnström.

Cajsa är mycket ung - hon fyller 15 under hösten.
- Hon är ett framtidslöfte och i samråd med Henri (von Eggers Patron, juniorlandslagets förbundskapten) bestämde jag mig för att jag vill ge henne den här chansen att utvecklas och bli en erfarenhet rikare, säger Anders Larsson.

Cajsa kommer att spela tillsammans med Jenny Hamberg i den internationella dubbeltävlingen. Anna Theander bildar lag med Jessica Johansson. 

Publicerad: 2012-08-22

Senast uppdaterad: 2012-08-22

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se