Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle är juniorfavoriter

I helgen avgörs juniorernas elitserie i Gränna. Malmöklubben Coccinelle PC har kopplat greppet om seriesegern.

Att Coccinelle PC, Malmö, är favoriter till seriesegern råder det knappast något tvivel om. De flesta av de mest rutinerade juniorerna finns där och den här säsongen har klubben rekryterat nya juniorer från hela landet.

Som Henri von Eggers Patron, förbundskapten för juniorlandslaget, utttrycker saken:
- Kampen om andraplatsen ska nästan bli mer spännande att följa.
Även om Coccinelle har ledningen efter det första seriesammandraget ligger Sörbyängens båda lag bara två poäng bakom. Å andra sidan saknar Örebroklubben en av sina skickligaste spelare - Cajsa Qvarnström har följt med damlandslaget till Frankrike för att tävla där under helgen.
- Det är jättekul att Cajsa får den chansen men det försvagar Sörbyängen, konstaterar Henri, som själv kommer att åka till Gränna under lördagen för att följa seriespelet på nära håll.

Några Lindomejuniorer får han inte se. Klubben tvingades lämna återbud då den inte kunde få ihop ett helt lag. Flera av föreningens tidigare juniorer har lämnat den för just Coccinelle.
- Coccinelle har den klart bästa truppen just nu, säger Henri.
Men han slår samtidigt fast att Ödenäs har kapacitet att hämta in sitt underläge och lägga sig i kampen om medaljplatserna.
Gränna gick överraskande bra redan förra seriespelshelgen - och nu har klubben hemmaplan. Visst kan kampen bli spännande.

Följ resultaten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2012-08-24

Senast uppdaterad: 2012-08-24

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se