Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bara damer kvar i Sevran

Anna Theander och Jessica Johansson är de enda svenska landslagsspelare som tagit sig vidare till morgondagens spel vi den internationella tävlingen i Sevran.

Anna Theander och Jessica Johansson vinner sin sextondelsfinal mot de båda andra svenskorna - Cajsa Qvarnström och Jenny Hamberg - och är klara för åttondelsfinal imorgon.

Veteranerna Löwbeer, Bäckström och Engman förlorar sin 32-del med 11-13. 
Herrarna Andersson, Nilsson och Wiede åkte ut redan i skiljematchen under poolspelet.

Det sista herrlandslag som var kvar i tävlingen såg starkt ut. Efter att i 32-delen ha slagit ut det franska landslaget tog Andersson, Plantin och Aden ledningen också i sextondelsfinalen. Ställningen var 9-6 när tävlingen avbröts för middag.

Svenskarna inledde sextondelen starkt: 2-0, 2-1, 4-1, 5-1 och 7-1 innan motståndarna kom in i matchen. 7-4 blev först till 9-4 och därefter 9-6. 
Men efter matpausen var de franska motståndarna som förbytta.
- Det var som natt och dag, säger förbundskapten Anders Larsson.
Fransmännen tog en fyra i den första rundan efter uppehållet och därefter en trea - så var det slut.
- Det var en överkörning.

Ändå var segern över det franska landslaget i matchen före ett välkommet styrkebesked inför världsmästerskapen om en månad. Det håller förbundskaptenen med om.
- Absolut. Det kändes bara snopet att efter det åka ut, när vi trodde att vi hade fransmännen där vi ville ha dem. Men absolut ett styrkebesked. Verkligen. 

Samtliga herrlandslag får imorgon spela en ny trippeltävling, medan den ordinarie trippeltävlingen fortsätter med åttondelar. Liksom damdubbeln - där vi har svenska landslagsspelare med.

Publicerad: 2012-08-25

Senast uppdaterad: 2012-08-25

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se