Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle är juniormästare

Malmöklubben Coccinelle PC blev som väntat juniormästare i helgen - men det var långt ifrån så säkert som förutspåtts. Sörbyängen var nära att snuva dem på ligaguldet.

Coccinelle PC, Malmö, kan skryta med årets starkaste juniortrupp - åtminstone på papperet. I helgen var det upp till bevis när juniorernas elitserie avgjordes i Gränna.
Skåningarna hade redan från början ett tvåpoängs övertag. Och de vann alla matcher under den andra och avgörande seriespelshelgen - alla utom en. När Coccinelle skulle möta serietvåorna från Örebro, Sörbyängens BK, gick det inte längre lika enkelt.
- Jag vet inte vad som hände, säger juniorlandslagets förbundskapten, Henri von Eggers Patron, som bevittnade matchen på plats.
- Coccinelle tappade sitt spel helt och hållet. De gjorde ett byte men det blev inte bättre för det. Och Sörbyängen, som gjorde sina klot, vann ganska stort. Hade de vunnit med ytterligare några poäng hade de tagit hem titeln.

Ja, så jämnt var det. Med fyra poängs klotskillnad slog Coccinelle Sörbyängen då tabellen räknades samman. Vid samma klotpoäng hade Sörbyängen vunnit, tack vare segern i det inbördes mötet.
- Det var jättespännande, verkligen, säger Rasmus Kling, helgens domare, och fortsätter:
- Det är bra för juniorboulen också - att det finns fler klubbar och fler spelare som håller hög kvalitet.
Ivar Liljegren, Carl Nordström och Emma Bernström spelade mot landslagsspelarna Daniel Eriksson, Simon Åkesson, Sebastian Hjortander och Tobias Svensson i den avgörande matchen mellan Sörbyängen och Coccinelle.
- Emma var riktigt bra i den matchen, konstaterar förbundskaptenen.

Också Sörbyängens andralag gjorde ett gott resultat under helgen och vann alla matcher utom den mot segrarna och tvåorna.
Fler än de nuvarande landslagsjuniorerna kommer att slåss om platserna i framtiden.

Publicerad: 2012-08-27

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se