Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Full på 13 minuter

Fyrlingen, den nationella tävling som inleder år 2013, blev fulltecknad på rekordsnabba 13 minuter när anmälan öppnade. Detta trots att man släpper in fler lag än tidigare - 64 stycken. Spelarna kommer från sammanlagt nio nationer.

Det tog bara 13 minuter från det att anmälan öppnade tills tävlingen blev fulltecknad - då hade 64 lag med fyra spelare i varje registrerat sig för spel i Borås i början av januari nästa år. Så många lag har aldrig varit med i Fyrlingen förut - och så snabbt har platserna aldrig tagit slut.
- Helt sjukt, säger Herman Thorell från arrangörsklubben La Pomme de Pin.

Bland de som lyckats få en plats i tävlingen finns allt ifrån vanliga breddlag till topplag. Coccinelles främsta trippel - Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Jessica Johansson - får i Fyrlingen sällskap av landslagskollegan Thomas Wiede.
Patrik Andersson och Jimmy Löf spelar med Johan Skagerlund och en ännu icke-namngiven spelare. Anders Larsson är anmäld tillsammans med klubbkompisen Jesper Skult samt Niklas Carlén och Alexander Norin.
Pablo Patron, Kenneth Köhalmi och Ali Abdi Aden - som gjorde succé vid Varbergs Strandcup i år - slår sig ihop med Kristian Lilja.

Dessutom kommer gott om utländska gäster. Ryssland, Danmark och Norge kommer med hela lag. Dessutom dyker det upp spelare ifrån Frankrike, Madagaskar, Tyskland, Holland och Estland.
- Vi kommer som vanligt satsa på att mysfaktorn blir hög, med matplatser inne i hallen så att man kan sitta och käka och umgås inne i hallen. Får vi rätten till serveringen själva kommer det bli riktigt bra. Vi har en mängd grejer på gång, men som vanligt hänger det på att andra har serveringsrättigheterna i hallen, säger Herman Thorell.
- I mån av praktisk möjlighet kommer vi att köra en skyttetävling. Fredagskvällen med superflaskan har potential att bli riktigt bra.

Publicerad: 2012-09-06

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se